Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Σοκ και οργή στη Γερμανία: 6.000 Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ δρουν στη χώρα!
Έξι χιλιάδες πράκτορες έχει η τουρκική ΜΙΤ στη Γερμανία. Καμιά άλλη υπηρεσία πληροφοριών δεν είναι τόσο έντονα παρούσα στη χώρα, ούτε καν η CIA.
FILE PHOTO. EPA, OLIVER BERGΈξι χιλιάδες πράκτορες έχει η τουρκική ΜΙΤ στη Γερμανία.
Καμιά άλλη υπηρεσία πληροφοριών δεν είναι τόσο έντονα παρούσα στη χώρα, ούτε καν η CIA, είπε σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο ο εμπειρογνώμονας για θέματα μυστικών υπηρεσιών Έριχ Σμιτ-Έενμποομ.

Η γερμανική κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα εναντίον της και θα πρέπει να προστατεύσει Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής καλύτερα από τoν χαφιεδισμό και την καταπίεση, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο Σμιτ-Έενμποομ μίλησε για “οργισμένη συλλογή πληροφοριών μιας μυστικής υπηρεσίας εκτός ελέγχου”. Αρχικά οι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (“Millî İstihbarat Teşkilâtı / ΜΙΤ”) παρακολουθούσαν τους Κούρδους, όπως είπε, “αλλά τώρα έχουμε τελείως διαφορετικές πολιτικές συνθήκες στην Τουρκία”, όπως είπε.
Ζήτησε δε να εξεταστεί με κριτικό πνεύμα η συνεργασία της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΒΝD) με την ΜΙΤ, διότι η Τουρκία είχε αρχίσει να την παραβιάζει από το 2014 “όταν δεν απάντησε στα συγκεκριμένα ερωτήματα της BND, ποιός τζιχαντιστής ήρθε στη χώρα σας και που πήγε μετά από τα συριακά σύνορα”.
23/08/2016 14:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ