Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Τουρκία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 64 τραυματίες από την έκρηξη στην Σιζρέ

Τουλάχιστον εννέα είναι οι νεκροί από επίθεση με παγιδευμενό αυτοκίνητο στην Τουρκία. Φωτογραφία Hurriyet.


Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν κι τουλάχιστον άλλοι 64 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην πόλη Σιζρέ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με τις αρχές. Η επίθεση εκδηλώθηκε με φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά και οι τουρκικές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη στο ΡΚΚ.
Το παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας, σε απόσταση μόλις 50 μ. από αστυνομικό τμήμα στην συνοικία Κονάκ, της πόλης Σιρζέ, επί του κύριου οδικού άξονα Σιρζέ – Σιρνάκ.
Το κτήριο του αστυνομικού τμήματος υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές και ο δρόμος έκλεισε. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την ανακάλυψη των δραστών.
Η πόλη Σιζρέ βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ που συνορεύει τόσο με τη Συρία, όσο και με το Ιράκ, ενώ στην περιοχή κατοικεί σημαντικός πληθυσμός Κούρδων.
26/08/2016 08:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Άγκυρα, Τουρκία
http://www.hurriyetdailynews.com/eight-police-officers-killed-45-wounded-in-pkk-bomb-attack-in-turkeys-southeast.aspx?pageID=238&nID=103242&NewsCatID=341

 http://mignatiou.com