Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Οριστικά 8 οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

Οριστικά 8 οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες
Οριστικά οκτώ θα είναι οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς, όπως προέκυψε το απόγευμα της Δευτέρας, εκκτός διαγωνισμού μένει ο Φίλιππος Βρυώνης (Ε-TV) καθώς η εγγυητική επιστολή που κατέθεσε, από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, είχε ισχύ μόλις 36 ημερών αντί 365 ημερών που προέβλεπε ο νόμος.

Η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ενόψει της αυριανής δημοπρασίας, που θα κρίνει ποια κανάλια θα πάρουν τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου και πανελλαδικής εμβέλειας.
Ωστόσο σήμερα το απόγευμα προέκυψε εμπλοκή καθώς οι υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη παρουσιάσουν προβλήματα, με αποτέλεσμα να κληθεί εκτάκτως ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος καλείται να γνωμοδοτήσει σε λίγη μόνο ώρα.
Ειδικότερα, ο επιχειρηματικός όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε άνωθεν εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να κρατηθεί το πρωτόκολλο ανοιχτό παρά τη λήξη του χρόνου, για να κατατεθεί η εγγυητική επιστολή του ομίλου Καλογρίτσα.
Το μεγαλύτερο ωστόσο πρόβλημα προέκυψε με την εγγυητική επιστολή του ιδιοκτήτη του καναλιού Φίλιππου Βρυώνη η οποία προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, και είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος. Οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων ζήτησαν  από την αρμόδια επιτροπή να μην γίνουν δεκτές οι δύο εγγυητικές επιστολές και να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι δυο επιχειρηματικοί όμιλοι. Εν τέλει, η ένσταση για τον κ. Καλογρίτσα απορρίφθηκε καθώς η καθυστέρηση είχε να κάνει με τεχνικό πρόβλημα της τράπεζας, ενώ για τον κ. Βρυώνη έγινε δεκτή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποκλειστεί από τον διαγωνισμό.  
Με αυτά τα πραγματικά και νομικά δεδομένα στη δημοπρασία της 30ής Αυγούστου για τη χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), θα συμμετάσχουν οι εξής υποψήφιοι:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

ETHNOS.GE