Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

«Πυρά» Παπαγγελόπουλου κατά Ε.Ε. για το χειρισμό της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

«Πυρά» Παπαγγελόπουλου κατά Ε.Ε. για το χειρισμό της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ
«Βολές» εναντίον της Ε.Ε. εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή την επιστολή των Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

«Η επιστολή των κ.Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, και συμπλήρωσε: «Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ». 
Από χτες, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής… επιστολών μεταξύ της Κομισιόν και του υπουργείου Οικονομικών για την υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Από την πλευρά του, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας δήλωσε σήμερα ότι η παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ είναι ζήτημα της ελληνικής Δικαιοσύνης.
«Δεν έχει σχέση κανείς αξιωματούχος να εμπλέκεται σε αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9FM». 
«Περιμένουμε τη διαλεύκανση της Δικαιοσύνης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα φανεί τι τραγικό έγινε εκείνη την περίοδο και πώς οδηγηθήκαμε υπό τη διακυβέρνηση του τόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΔΝΤ. Ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους, μπαίνοντας σε μια μακρά περίοδο, μιας πρωτοφανούς οικονομικά κρίσης που έχει πολτοποιηθεί η ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη» είπε ο κ. Γκιουλέκας, ερωτηθείς για τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έλαβε σχετική επιστολή από τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπόβσκις αλλά και από τους επίτροπους Πιέρ Μοσοκβισί και Μ. Τίσεν. 
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τις ελληνικές Αρχές «να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από αυτές τις αβάσιμες αξιώσεις» και χαρακτηρίζει τα στοιχεία για την περίοδο 2010- 2015 απολύτως αξιόπιστα.

ethnos.gr