Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Δείτε πώς οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τη Μανμπίτζ με αμάχους ως ασπίδες (φωτο)!!


Δείτε πώς οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τη Μανμπίτζ με αμάχους ως ασπίδες (φωτο)
Στις 12 Αυγούστου 2016 η πολιορκία της πόλης Μανμπίτζ, που ξεκίνησε στις 31 Μαΐου, έληξε.
Η πόλη, η Ιεράπολις των ελληνιστικών χρόνων, απελευθερώθηκε πλήρως από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και πέρασε στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχική δύναμη Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων, με κορμό τους Κούρδους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Στην τελική φάση της πολιορκίας όχι περισσότεροι από 100 τζιχαντιστές είχαν ταμπουρωθεί σε μια συνοικία της πόλης μαζί με τις οικογένειές τους. Οι ίδιοι κρατούσαν ομήρους και αρκετές εκατοντάδες ιεραπολίτες αμάχους.
Οι Κούρδοι γνώριζαν ότι η τελική τους επίθεση θα προκαλούσε μακελειό. Είχαν και τις προηγούμενες ημέρες προσφέρει συνθήκες στους πολιορκημένους τζιχαντιστές να εγκαταλείψουν τη Μανμπίτζ, για να μη χυθεί άλλο αίμα, οι φανατικοί του ISIS όμως τις είχαν απορρίψει όλες.
Τελικά στις 12 Αυγούστου οι εναπομείναντες τζιχαντιστές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Εκτός όμως από τις οικογένειές τους πήραν μαζί και αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.
Επειδή οι ίδιοι οι τζιχαντιστές δεν τηρούν καμία συμφωνία με «απίστους» θεώρησαν πως ούτε και οι Κούρδοι θα τηρούσαν και θα τους χτυπούσαν μόλις έβγαιναν από την πόλη.
Σχημάτισαν λοιπόν μια πομπή, σαν κι αυτές που διαβάζουμε στα βιβλία μεσαιωνικής ιστορίας για τις πολιορκίες, και με τους αμάχους ως ασπίδες εγκατέλειψαν τη Μανμπίτζ κινούμενοι προς την πόλη Τζαραμπλούς, μερικά χιλιόμετρα στα βόρεια, ακριβώς πάνω στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.
Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα μετά την απελευθέρωση της Μανμπίτζ, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), έδωσαν εικόνες από ντρον με την πομπή που εγκατέλειψε τη Μανμπίτζ πορευόμενη προς την Τζαραμπλούς.
isis_manbij1
isis_manbij2tribune.gr/world/