Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Ο ένας μετά τον άλλον στη Ν.Δ. «αδειάζουν» Μητσοτάκη για ΕΛΣΤΑΤ και Κομισιόν

Ο ένας μετά τον άλλον στη Ν.Δ. «αδειάζουν» Μητσοτάκη για ΕΛΣΤΑΤ και Κομισιόν
Τη στιγμή που επίσημη ανακοίνωση η Ν.Δ. δεν έχει βγάλει για το θέμα της νέας παραπομπής του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για κακούργημα, από τον Άρειο Πάγο, ο αντιπρόεδρος της Κωστής Χατζηδάκης κράτησε αποστάσεις από την γραμμή -σιγή ιχθύος- της Ν.Δ., το πρωί σε συνέντευξή του, στο ΣΚΑΙ.

Κ. Χατζηδάκης: Έχω επισημάνει από τότε τις «λογιστικές αναταξινομήσεις» που έγιναν

«Εγώ το 2007, 2009 ήμουν υπουργός. Έχω μιλήσει για αυτά και έχω επισημάνει και επιμένω σε αυτές μου τις τοποθετήσεις τις λογιστικές αναταξινομήσεις που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ τότε, το 2009 και το 2010, δηλαδή να χειροτερεύσουν λίγο τα στοιχεία του 2009 και να βελτιωθούν κάπως τα στοιχεία του 2010.» δήλωσε το πρωί.
Ενώ συνέχισε «δεν κρύβω καθόλου ότι στη συνέχεια από το 2012, τότε που ξαναμπήκαμε στην κυβέρνηση, και μετά δεχθήκαμε τα στατιστικά στοιχεία, όπως είχαν διαμορφωθεί εν τω μεταξύ, γιατί η χώρα πρέπει να έχει συνέχεια, πρέπει να προχωρήσει και έπρεπε να γίνουν διαπραγματεύσεις με κάποια βάση».
Κ. Καραγκούνης: Δεν θα κρίνω εγώ την παρέμβαση της Κομισιόν
Αντίθετα ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης υποβαθμίζοντας το θέμα το πρωί στην ΕΡΤ ενώ μίλησε για «ηχηρή» μεν πολιτική παρέμβαση της Κομισιόν, απέφυγε ωστόσο, να πάρει ξεκάθαρη θέση πετώντας το μπαλάκι στη δικαιοσύνη. «Η αποτύπωση του ελλείμματος εκείνης της χρονιάς είναι κάτι που θα το εξετάσει η δικαιοσύνη». «Η χώρα δεν έπρεπε να έχει μπει στο Μνημόνιο». «Τις ευθύνες μπορούμε να τις αναλύσουμε» είπε αόριστα.
Η «ξεκάθαρη θέση της Ν.Δ.» που ισχυρίστηκε ο ίδιος ότι υπάρχει για το θέμα δεν του επέτρεψε ωστόσο, να κρίνει πολιτικά την απόφαση της Κομισιόν την οποία λίγες ώρες μετά ο κ. Κακλαμάνης στο ΣΚΑΙ κατήγγειλε απερίφραστα, ως «απαράδεκτη».
«Δεν θα κρίνω εγώ την παρέμβαση της Κομισιόν» είπε ο κ. Καραγκούνης ενώ ταυτόχρονα καθησύχαζε ότι «κανένα εσωκομματικό ζήτημα στη Ν.Δ. καμία διαφορά».
Ν. Κακλαμάνης: Απαράδεκτη η επιστολή της Κομισιόν
Σε πλήρη αντίθεση, σε υψηλούς τόνους ήταν η παρέμβαση του αντιπροέδρου της βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, όπου το μεσημέρι στο ΣΚΑΙ αναρωτήθηκε: «Προς τι η επιστολή της Κομισιόν για να προστατέψει τον κ. Γεωργίου;»
Εξέθεσε μάλιστα τις δύο απόψεις (που υπάρχουν στη Ν.Δ. ?) για το θέμα της παραποίησης των στοιχείων το Μάιο του 2010 λέγοντας: «Ας μάθουμε την αλήθεια από τον ιστορικό του μέλλοντος μετά από 50 χρόνια» λέει η μία άποψη, αλλά υπάρχει και η άλλη που υποστηρίζει ότι «αν μπορούμε αυτή την αλήθεια να την μάθουμε τώρα, καλό θα είναι να την μάθουμε τώρα».
Έκρινε ξεκάθαρα ως «απαράδεκτη» την επιστολή της Κομισιόν που όπως έκρινε δεν είναι καθόλου συμπτωματικό, ότι ήρθε την ίδια μέρα που βγήκε επισήμως το πόρισμα της νέας παραπομπής του κ. Γεωργίου από τον Άρειο Πάγο, κάτι που εκτίμησε ότι δεν μπορεί να είναι συμπτωματικό. Η βασική αιτία του πορίσματος του Αρείου Πάγου είναι ότι απεκρύβησαν στοιχεία από την αρχική και συμπληρωματική κατάθεση.
«Η Κομισιόν δεν ξέρει ότι τα στοιχεία δεν αλλάζουν; Άρα αφού το ξέρει προς τι η επιστολή; Για να προστατέψει τον κ. Γεωργίου;» τόνισε σε υψηλούς τόνους, ο Ν. Κακλαμάνης ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του, που ο κ. Γεωργίου δεν έχει βγει ακόμα να διαψεύσει τα δημοσιεύματα για την νομική κάλυψη του, από «οικονομικό λόμπυ του εξωτερικού».
 tribune.gr