Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

ΣΚΑΪ από κλάψα

ΣΚΑΪ από κλάψα
«Ο ΣΚΑΙ, αφού αποδείχθηκε ψευδής ο ισχυρισμός του πως η κυβέρνηση θα απέρριπτε την υποψηφιότητα του στη φάση της προεπιλογής για τις τηλεοπτικές άδειες, τώρα διαμαρτύρεται επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα το ανέλαβε τυπικά και με το νόμο γνωστή εταιρία που αναλαμβάνει το έργο δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων στις εθνικές εκλογές εδώ και δεκαετίες.

Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα στο ΣΚΑΙ και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μετά από χρόνια ιδιότυπης νομιμοφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη να πληρώσει», υποστηρίζουν με νόημα κυβερνητικοί κύκλοι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:
«Ο ΣΚΑΙ συνεχίζει να θορυβεί για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Στην αρχή διέδιδε ότι είναι στοχοποιημένος και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απορρίψει την υποψηφιότητα του στη φάση της προεπιλογής.
Αφού αυτό δεν έγινε άρχισε να χαλάει τον κόσμο λέγοντας  ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα και ότι ο διαγωνισμός είναι στον αέρα.
Τώρα διαμαρτύρεται επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα το ανέλαβε τυπικά και με το νόμο γνωστή εταιρία που αναλαμβάνει το έργο δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων στις εθνικές εκλογές εδώ και δεκαετίες.
Ίσως για τη διεύθυνση του ΣΚΑΙ και τα αποτελέσματα των εκλογών δεν ήταν αξιόπιστα… Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει ανάμεσα στο ΣΚΑΙ και την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας μετά από χρόνια ιδιότυπης νομιμοφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι η διάθεση του ιδιοκτήτη να πληρώσει.

Η απάντηση του σταθμού

Ο ΣΚΑΙ τονίζει πως η επιλογή της Singular Logic, η οποία ανέλαβε το έργο ως μειοδότρια σε πρόχειρο διαγωνισμό, έγινε με πολλά κενά όσον αφορά τη διαφάνεια της όλης διαδικασίας και κάνει λόγο για «φθίνουσα ευαισθησία» του κ. Παππά στην εργολαβική ανάθεση του διαγωνισμού.
Συγκεκριμένα, η πρόσκληση στον διαγωνισμό δεν δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο για λόγους μεγαλύτερης διαφάνειας, οι ακριβείς προδιαγραφές του έργου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πουθενά, ενώ παράλληλα άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς προδιαγραφές που θα πρέπει να ικανοποιήσει η ανάδοχος.
Στο «σκοτάδι» βρίσκονται και οι όροι της όλης συνεργασίας, καθώς η απόφαση ανάθεσης στη Singular Logic ορίζει πως οι αναλυτικοί όροι θα οριστούν λεπτομερώς στο μέλλον, δηλαδή στη σχετική σύμβαση που θα υπογραφεί στη συνέχεια.
Τούτων όλων δοθέντων, ο ΣΚΑΪ θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:
Ποιες είναι οι αναλυτικές προδιαγραφές του έργου που ανατίθεται; Γιατί δεν δημοσιοποιούνται;
Ποιοι είναι οι όροι ανάθεσης του έργου στον μειοδότη; Γιατί δεν δημοσιοποιούνται;
Ποιοι λοιποί φορείς έλαβαν μέρος σε αυτόν τον τελευταίο πρόχειρο διαγωνισμό; Γιατί δεν δημοσιοποιούνται;
Ποιο είναι το περιεχόμενο του 27/4.8.2016 πρακτικού της Τριμελούς Επιτροπής Διενέργειας Πρόχειρων Διαγωνισμών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης που προτείνει την ανάθεση στη Singular Logic;
Γιατί δεν δημοσιοποιείται;
«Γιατί παρατηρούνται αυτές οι διαρκείς εκπτώσεις στη διαφάνεια ενόψει διενέργειας του διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις γεγονός που ήδη ενισχύει τις ανησυχίες για το αδιάβλητο των σχετικών διαδικασιών;», διερωτάται ο ΣΚΑΪ.
Ο σταθμός εκφράζει την ελπίδα του πως η Singular Logic εκτελέσει το έργο της με διαφάνεια και ικανοποιώντας πλήρως τις διεθνείς και ειδικότερα τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές υλοποίησης των κανόνων Διαφάνειας, Δημοσίευσης και του Αδιάβλητου για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ώστε να είναι ξεκάθαρη η προέλευση των προσφορών που θα γίνουν στο διαγωνισμό.
 tribune.gr