Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Πρεμιέρα για τη μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣΠρεμιέρα για τη μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο

Τη «μεγαλύτερη και ψηλότερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο» εγκαινιάζει σήμερα η Κίνα, η οποία μετα από μια σειρά τεστ για την πιστοποίηση της αντοχής της, είναι έτοιμο να υποδεχθεί το κοινό της... πλην των υψοφοβικών.  Οι Κινέζοι, προκειμένου να πείσουν ακόμη και τον πλέον καχύποπτο ότι το γυάλινο υπερκατασκεύασμα είναι απολύτως ασφαλές, χρησιμοποίησαν κάθε ορθόδοξη και... ανορθόδοξη μέθοδο, ώστε να τσεκάρουν την αντοχή του. Χτύπησαν το γυαλί με βαριοπούλα, τοποθέτησαν αυτοκίνητο πάνω στη γέφυρα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τη... διαλύσουν, αλλά εκείνη παρέμεινε αγέρωχη στη θέση της και το Σάββατο περιμένει τους πρώτους επισκέπτες της.

Η γέφυρα, που στέκεται 300 μέτρα πάνω από το έδαφος, συνδέει δύο βουνά που αποκαλούνται "όρη Avatar", καθώς εκεί είχαν πραγματοποιηθεί τα γυρίσματα της ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, στην κινεζική επαρχία Hunan.

Όπως αναφέρει το BBC, η γέφυρα ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο κοστίζοντας περίπου 3,4 εκατ. δολάρια ενώ το μήκος της αγγίζει τα 430 μέτρα και το πλάτος της τα 6 μέτρα. 
ethnos.gr