Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Τα Αυγουστιάτικα ερανίσματα στον χώρο της Άμυνας!!

stratiotes_kolympi


Του Κωνσταντίνου Φράγκου

Η θάλασσα ήταν ήσυχη όπως ο αρχιερέας μετά το γεύμα.
Εμμανουήλ Ροΐδης 

Όταν ο μεγάλος Ιταλός συγγραφέας και διανοούμενος Ουμπέρτο Έκο έγραψε στην ESPRESSO (Σεπτ. 90) ότι στον πυρωμένο και θείο Αύγουστο της ραστώνης, δεν υπάρχουν ειδήσεις δεν εννοούσε ότι δεν συμβαίνουν γεγονότα. Απλά λιγοστεύουν ή τεμπελιάζουν οι φορείς που τα μεταδίδουν. Αν πάμε αρκετά χρόνια πίσω, εδώ στην Ελλάδα, είχαμε τον τορπιλισμό της ΈΛΛΗΣ, την δικτατορία του Μεταξά και πρόσφατα τον Αττίλα ΙΙ στην Κύπρο που πολλοί θέλουν να ξεχαστεί.

Οι σχολιαστές, λοιπόν, προτιμούν τα κυματάκια παρά το κυνήγι της είδησης.
Κι εγώ κοντά σε κάποιο κυμματάκι βρισκόμουν, «καβάλα στο δελφίνι» που λένε οι Παπαδόπουλος –Λοΐζος στο γνωστό τραγουδάκι, ένθα με … καβάλησε κακοήθης οίστρος να συλλέξω τα παρακάτω από διάφορες αυγουστιάτικες εκδόσεις που σας τα αραδιάζω για ψυχαγωγία.
  • Ευλαβείς Ηγέτες
Αντιγράφω (SIC) από το ΠΑΡΟΝ (14-08-16)
Τίτλος :Κύριε σώσον τους Ευσεβείς.
Την 20η Ιουλίου ο κ. ΥΕΘΑ επισκέφθηκε τη Βάση Αεροπορίας Στρατού στα Μέγαρα και ανεκήρυξε, επίσημα, τον Προφήτη Ηλία ως προστάτη των Αεροπόρων  του Στρατού (Οι Αεροπόροι της ΠΑ έχουν τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ)
Υποσχέθηκε, δε, ότι σύντομα θα τους στείλει εθνόσημο με την μορφή του Αγίου που μπορεί να το φέρουν στις στολές τους.
Σημειώνω ότι εθνόσημο είναι ένα και μοναδικό που καθορίζεται με Προεδρικό Διάταγμα.
Όλα αυτά θα ήταν ασήμαντα για οποιοδήποτε σχολιασμό αν η Χώρα βρισκόταν σε μια κανονική περίοδο και είχαν λυθεί, στοιχειωδώς, τα προβλήματα των πολεμικών μέσων και προσωπικού ΕΔ. Αυτή την στιγμή προκαλούν μόνο ειρωνικά σχόλια. Είναι θέμα πλάκας…
  • Ρουσφετολόγοι Ηγέτες
Έχουν γραφεί πολλά για τους διορισμούς που έκανε (2006-2009) στο Δημόσιο ο τότε Υπ. Εσωτερικών της αλήστου μνήμης Καραμανλικής περιόδου κ. Πάκης Παυλόπουλος, νυν Π.τ.Δ. Άλλοι μίλησαν για 200.000 έτεροι για 153.000 κλπ. Η απορία λύθηκε από συντάκτη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (12 Αυγ) ο οποίος διαβεβαίωσε ότι, μετά εκτενή έρευνα, διαπίστωσε ότι οι διορισθέντες είναι μόνο 36.176 ακριβώς. Δηλαδή για μια  ψωροτριανταεξηχιλιάδα υπεράριθμους επιβάρυνση του Δημοσίου γίνεται τόση φασαρία;
Ρεκόρ ημέρας όμως έχει ο απίθανος Πετσάλνικος, πολιτικός ολκής, αποκάλυψη του Γιωργάκη, που εντός ενός απογεύματος διόρισε (2010) 238 υπεράριθμους στην Βουλή, πάσης προελεύσεως.
Να, όμως, που έρχεται ο επιφανής δημοσιογράφος κ. Ηλίας Κανέλλης (ΝΕΑ 10 Αυγ) να μας πληροφορήσει ότι ο φέρελπις πολιτικός, ακρογωνιαίος λίθος του Καραμανλισμού και της Δημοκρατίας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δεν υστερεί πολύ στο ρουσφέτι από τους προηγούμενους. Παραμονές εκλογών 2009 διορίζει 216, από την εκλογική του περιφέρεια, στην TRAM ΑΕ μέγιστο, δε, αριθμό στο ΜΕΤΡΟ. (Στο ΜΕΤΡΟ προσέτρεξαν και οι κ. Σουφλιάς και Χατζηδάκης για να ικανοποιήσουν «αιτήματα». Έκτοτε η εταιρεία από κερδοφόρος έγινε ζημιογόνος!)
Ο κ. Καννέλης, συμπληρώνει ότι ο περί ου ο λόγος, εξέδωσε βιβλίο για την Παιδεία (της οποίας υπήρξε υπουργός) εξ 800 σελίδων στο οποίο μόνο μια σελίδα ήταν δικό του κείμενο. Οι λοιπές ήταν νόμοι, εγκύκλιοι κ.λ.π. Σας το συνιστώ να το αναγνώσετε στην παραλία. Είναι πολύ ενδιαφέρον!
  • Εθνικόφρονες Ηγέτες
Οι κ. Παυλόπουλος – Καμμένος, βρήκαν ευκαιρία κατά τον εορτασμό της Υπεραγίας Θεοτόκου (Σουμελά – Τήνος) να επιτεθούν κατά της Τουρκίας δριμύτατα, για την απαγόρευση της λειτουργίας στην Ποντιακή Σουμελά αλλά και τη σφαγή των Ποντίων. Εκεί να δείτε πατριωτικές εξάρσεις και κορώνες. Δεν είχαν άδικο αλλά αυτά παραμένουν έπεα πτερόεντα που κάνουν τους Τούρκους και ν’ απειλούν και να σαρκάζουν ταυτόχρονα. Διότι λόγια άνευ ισχύος ομοιάζουν με πυρομαχικά άνευ γομώσεως. «Ποιος σε ακούει όταν δεν έχεις δόντια; Αν δεν μπορείς να δαγκώσεις δεν υπάρχεις» γράφει, σωστά, ο Ν. Πεντζίκης (Ημερολόγιο 100 Ημερών)
  • Μεγάλοι Ηγέτες (Γιωργάκης Β΄ Παπανδρέου Γ΄)
Εθνικό κεφάλαιο κατά κ. Ρέππα, Καστανίδη. Από τους βασικούς υπόλογους για τα δεινά που υφίσταται σήμερα ο Ελληνικός Λαός. Ο, ευχαρίστως, παραχωρήσας την Εθνική Κυριαρχία, την μία εβδομάδα θεάθηκε ν’ απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη με τον διωκόμενο από την Βρετανική Δικαιοσύνη για εγκλήματα στο Ιράκ, τ. Πρωθυπουργό Μπλέρ και την επόμενη στο Ρίο, σε πεντάστερα Ξενοδοχεία, να το διασκεδάζει στους Ολυμπιακούς με την διεθνή ελίτ.
  • Διπρόσωποι, Ιανοί, Ηγέτες
Αυτό δεν το ανέγνωσα στον Τύπο αλλά σε Ε-mail που μου έστειλε Ταξίαρχος Ε.Ε. Μου γράφει: Πως εξηγείτε τα παρακάτω τραγελαφικά; Την 30/07/14 ο τότε ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλος φέρνει στην Μόνιμη Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής (Προέδρος, Βουλευτής κ. Λ. Τσαβδαρίδης) κατάλογο προτάσεων μικρών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το υπ’αρ. 11 αναφερόταν στην Ενεργοποίηση της FOS (FOLLOW ON SUPPORT – Συνέχεια υποστήριξης) των ελικοπτέρων ΝΗ-90. Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Κουντουρά ενώ ψήφισε θετικά σε όλα αρνήθηκε ψήφο, είπε ΟΧΙ, στο 11 (προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολής). Όχι, στην συντήρηση των ΝΗ-90 !! Μετά οκτώ μήνες ο κ. Καμμένος ΥΕΘΑ πλέον κήρυξε, μαινόμενος τον πόλεμο κατά των ΝΗ-90 και απέλυσε το λαμπρό Α/ΓΕΣ Στρατηγό Χ. Μανωλά γι’ αυτό το θέμα και, προ ημερών, παραλίγο ν’ απολύσει και τον διάδοχο του! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ουδέν έτερον σχόλιον από μένα.
  • Ηγετίσκοι της πλάκας
Ο πρόεδρος κ. Α. Τσίπρας διάνυσε με εξαιρετική ταχύτητα την απόσταση ωρίμανσης Αντιπολίτευση –Εξουσία, δεν πρόκανε να «ξεσκαρτάρει», να ρίξει λίγο έρμα στη θάλασσα, από τους άσχετους παρά- τρεχάμενους που τον έσπρωξαν στο Μαξίμου. Μερικοί έφυγαν μόνοι τους (Λαφαζάνης, Ήσυχος, Νταβέλος, Ζωή κ.α.) και τον ανακούφισαν. Ένας από τους παραμένοντες που πριν από δύο χρόνια δεν τον γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, παντελώς αιθεροβάμων και θεωρών εαυτόν ηγετική αυθεντία, εκπέμπει μπουρδολογίες επί παντός επιστητού. Είναι ο αξύριστος βουλευτής μετά ενωτίου κ. Γ. Κυρίτσης προκαλώντας κύμματα γέλιου. Εκθέτει, όμως, το κόμμα του αλλά και τον Πρωθυπουργό. Δεν βρίσκεται κάποιος να του τραβήξει τ’ αυτιά, έστω αυτό άνευ ενωτίου, Κύριε Τσίπρα;
Χαριτωμένο «σκίτσο» του είδα από τον κ. Μ. Τσιντσάνη (ΝΕΑ 14.08)
  • Φιλεύσπλαχνοι Ηγέτες
…Προστάτες πάσης φύσεως αργοσχόλων
Στην υπερκορεσμένη από προσωπικό, ξεχειλωμένη πλέον, Βουλή συνεχίζονται οι προσλήψεις από τον κ. Ν. Βούτση. Με την Φ 11590/8001/05-08-16 προσελήφθη ως μετακλητός υπάλληλος (μισθός 1477€) ο κ. Αν.Π, επαγγέλματος υπαλλήλων CATERING και η κ. Μ.Α., δικηγόρος (μισθός 1655€) για να παρέχει «ειδικές νομικές συμβουλές». Και για να χωρέσουν όλα αυτά τα μιλιούνια που ασφυκτιούν ενοικιάζονται νέα γραφεία με υψηλότατα ενοίκια! Προσθέτω, απλά, ότι ο Συνταγματάρχης, Διοικητής Συντάγματος στον Έβρο λαμβάνει 1480 € μηνιαίως!
Νομίζω ότι φθάνουν αυτά. Καταλήγω με δυο αράδες από την επιφυλλίδα του καθηγητή κ. Χρ. Γιανναρά (Καθ 07.08) Να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι με τα υπάρχοντα σήμερα κόμματα, όλα, πολιτική ελπίδα δεν υπάρχει. Ας ξεκαθαρίσουμε στην κρίση μας γνωρίσματα κάποιων σοβαρών προσώπων. Και του χρόνου…

 http://www.militaire.gr/