Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Τραγωδία στην Αίγινα-Νέα συγκλονιστική μαρτυρία: "Ένα νεαρό ζευγάρι στο ταχύπλοο"

Τραγωδία στην Αίγινα-Νέα συγκλονιστική μαρτυρία: "Ένα νεαρό ζευγάρι στο ταχύπλοο"
Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της 16ης Αυγούστου, όταν το ταχύπλοο Duente που οδηγούσε ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος έπεσε πάνω στη λάντζα Αντωνία που μετέφερε τουρίστες στο νησάκι Μονή , με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι. 

 Σύμφωνα με μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία που είδε το φως της δημοσιότητας, η υπόθεση για το ποιος τελικά ήταν πάνω στο ταχύπλοο μαζί με τον 77χρονο, φαίνεται να παίρνει διαφορετική τροπή. 
Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος ο χειριστής είχε υποστηρίξει πως μαζί του βρίσκονταν πάνω στο ταχύπλοο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και μια γυναίκα 65 ετών, η οποία μάλιστα εμφανίστηκε με καθυστέρηση σχεδόν 10 ημερών και ακόμη δεν έχει καταθέσει. Ωστόσο, η μαρτυρία του Γιώργου Λαμπρακόπουλου, ενός από τους πέντε τραυματίες, έρχεται να δώσει νέα διάσταση στις έρευνες.
Ο διασωθείς, που ήταν στη μοιραία λάντζα με τον 16χρονο αδελφό του Μιχάλη και το φίλο του Τάσο Σιδέρη, μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο" περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα έγιναν αμέσως μετά τη μοιραία σύγκρουση.
Ο Γιώργος Λαμπρακόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά «Ήμασταν στο νερό 20 λεπτά, έβλεπα δίπλα μου το κοριτσάκι να είναι μπρούμυτα στο νερό έχοντας χάσει τη ζωή του», θυμάται και συνεχίζει λέγοντας πως «αυτοί που ήταν τελικά στο ταχύπλοο, αν είχαν πετάξει έστω μια πετσέτα, ένα δείγμα – βοήθειας, μπορεί να μην είχαμε τέσσερις νεκρούς».
Όπως λέει, στην κατάθεση που έδωσε μετά την τραγωδία, είχε αποκαλύψει πως στο ταχύπλοο ήταν άλλα δυο άτομα, τα οποία όμως δεν του φάνηκαν ηλικιωμένα. «Έτσι όπως τον έψαχνα, ρίχνω μια πολύ γρήγορη μάτια και βλέπω έναν άνδρα και μια γυναίκα. Όχι ηλικιωμένους. Επειδή όμως έψαχνα τον αδελφό μου και επειδή ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μας παρατήσει και θα γίνει όλο αυτό που γίνεται τώρα -να ψάχνουμε να βρούμε ποιοι ήταν πάνω-, δεν έδωσα σημασία στα χαρακτηριστικά τους και συνέχιζα να ψάχνω τον αδελφό μου, ο οποίος βγήκε στην επιφάνεια περίπου μετά από ένα λεπτό. Εκεί εγώ ησύχασα, του είπα ότι όλα είναι καλά και να πάει κοντά στο φίλο μου. Εμένα μου είχαν βγει οι ώμοι, δεν μπορούσα να κολυμπήσω με τα χέρια».
Εξάλλου, σε μια από τις καταθέσεις ανθρώπων που επέζησαν, διασωθείς του ναυαγίου είχε πει: «Άκουγα έναν από τους ναυαγούς να φωνάζει προς το σκάφος: "Πέτα ένα σωσίβιο, ρε!" Αυτός μας αγνόησε πλήρως».
Όλα τα σχετικά θέματα με την τραγωδία της Αίγινας ΕΔΩ

 www.thepressroom.gr