Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Νέο απόρρητο έγγραφο ΥΠΕΞ στον “Ρουβίκωνα”: Στήριξη σε συλληφθέντες “Πυρήνων της Φωτιάς”

Πολύ σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η νέα αποκάλυψη απόρρητου εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο για άγνωστο λόγο έφτασε στα χέρια αντιεξουσιαστών.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Ένα νέο απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στην τουρκική πρεσβεία, έδωσε στη δημοσιότητα ο «Ρουβίκωνας» μέσω του Indymedia.
Το έγγραφο, συνοδεύεται από ανακοίνωση για την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης του μέλους του «Ρουβίκωνα», Γ.Κ., αλλά και για την επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού, αναφέρει η Ημερησία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
“Την Τετάρτη 3 Αυγούστου ξεκίνησε η δίκη του συντρόφου Γιώργου Καλαϊτζίδη για την επίθεση στην Τουρκική Πρεσβεία. Αφού διαβάστηκαν τα “αναγνωστέα έγγραφα”, κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας (που υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις). Έπειτα, “απολογήθηκε” ο σύντροφος και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι περιβόητες φωτογραφίες του βίντεο όπου υποτίθεται ότι αναγνωρίστηκε ο σύντροφος από δύο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.
aporrito1aporrito2
Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι οι επίμαχες φωτογραφίες προέρχονται από το αναρτημένο στο διαδικτυοβίντεο της συλλογικότητάς μας και όποιος το έχει δει, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι είναι τουλάχιστο γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι μέσω αυτού του βίντεο μπορεί να αναγνωριστεί ο οποιοσδήποτε. Το δικαστήριο κάποια στιγμή διέκοψε και όταν επέστρεψε, η πρόεδρος αναφώνησε την πρόταση που θα μείνει στην ιστορία των Τριμελών Πλημμελειοδικείων: “Το δικαστήριο αναβάλλει λόγω έλλειψης των αποδεικτικών στοιχείων”!
Ναι, καλά διαβάσατε. Αντί ο σύντροφος να αθωωθεί λόγω έλλειψης στοιχείων…αναβλήθηκε η δίκη.(!). Εν συνεχεία, ως δικαιολογία της αναβολής το δικαστήριο επικαλέστηκε την ύπαρξη… και δεύτερου βίντεο (την ύπαρξη του οποίου η υπεράσπιση προφανώς αγνοούσε μιάς και δεν υπήρχε στη δικογραφία) το οποίο κρίθηκε ότι θα πρέπει να προβληθεί στην…τρίτη κατά σειρά απόπειρα διεξαγωγή της δίκης.
Η προσπάθεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να καταδικάσει τον σύντροφό μας, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχεται ξεκάθαρα από -άνωθεν- αλυσιδωτές πιέσεις. Αρχικά, από την Τουρκική Πρεσβεία προς την Κυβέρνηση και κατόπιν από τη δεύτερη προς τις διωκτικές αρχές. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ένα ακόμα “Απόρρητο-Κατεπείγον” έγγραφο από την ενδοϋπηρεσιακή επικοινωνία που ακολούθησε μετά την παρέμβαση στην Πρεσβεία (βλ. αρχή κειμένου και το σχετικό συνημμένο).
Από κοντά βέβαια και η δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης η οποία είχε την ανάλογη “ποιότητα και εγκυρότητα” των φορέων της. Δημοσιεύτηκαν “αποσπάσματα” της τοποθέτησης του συντρόφου στο δικαστήριο, σε τηλεοπτικά κανάλια που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Η παραπληροφόρηση των media έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι ο σύντροφος ανέφερε πως η εν λόγω παρέμβαση υλοποιήθηκε ως κίνηση αλληλεγγύης στους διωκόμενους πραξικοπηματίες!
Στο μιντιακό παραλήρημα που εκδηλώθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου και αφορούσε στον Ρουβίκωνα, εκτός από όλα τα παραπάνω και τα wikileaks έγγραφα της ομάδας (που με “ραδιούργο” τρόπο ανακαλύψαμε…μέσα στη δικογραφία), είχαμε και την έμμεση σύνδεσή μας με ένα περιστατικό επίθεσης στη Μεξικανική Πρεσβεία. Ασφαλώς, είναι η συνέχεια της στρατηγικής που επιδιώκουν μετά από το χρέωμα της ομάδας με διάφορα γεγονότα (όπως η ένοπλη περιφρούρηση στις 10 Μάρτη και η εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι), ώστε να ποινικοποιηθεί η ομάδα δια του 187 Α.
Η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό, όσες συλλήψεις, απαγωγές και έρευνες σπιτιών κι αν κάνουν, όση παραπληροφόρηση και αν δημοσιευτεί στον Τύπο, όσες επερωτήσεις και αν γίνουν στη Βουλή. Εγκληματίες και Τρομοκράτες ήταν, είναι και θα είναι το κράτος και οι εκάστοτε διαχειριστές του. Συνεργοί Εγκληματιών και Τρομοκρατών είναι οι υπάλληλοι των Πρεσβειών, όπως του Μεξικού και για αυτό καλά θα κάνουν να φυλάγονται.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ”

Στήριξη σε Σακκά και Σεϊσίδη
Με μια προκλητική ανάρτηση στον ιστότοπο Indymedia, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» στηρίζει τους Σακκά και Σεϊσίδη, που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Σπάρτη μετά από καταδίωξη από ανθρώπους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Οι δύο συλληφθέντες καταζητούμενοι για τρομοκρατικές υποθέσεις, δεν σταμάτησαν σε έλεγχο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη στους δρόμους της Σπάρτης, αναφέρει το Έθνος.
Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:
«Η είδηση σύλληψης των συντρόφων Μ .Σεϊσίδη και Κ .Σακκά στην περιοχή της Σπάρτης διαφαίνεται να είναι γεγονός. Οι σύντροφοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν, με αποτέλεσμα τα ένστολα σκυλιά να επιτεθούν και να τους προκαλέσουν σοβαρά χτυπήματα. Η καταστασή της υγείας τους, μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν, χρήζει νοσοκομιακής φροντίδας, καθώς τα βρωμόχερα των μπάτσων επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο πάνω στα ανυπεράσπιστα κορμιά των συντρόφων.
Εμείς από τη μεριά μας, δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες συντρόφους και παίρνουμε δύναμη να αντιπαλέψουμε τις νέες κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον τους από το αναλλοίωτο υψηλό ηθικό τους.
Κάτω τα ξερά σας από τους συντρόφους γουρούνια

Αλληλεγγύη στον Μάριο Σεϊσίδη και Κώστα Σακκά
Ούτε βήμα πίσω από το όραμα της κοινωνικής επανάστασης
Υ.Γ Οι σύντροφοι δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στην Αθήνα, ενώ άγνωστο παραμένει πού και πότε θα διακομιστούν σε κάποιο νοσοκομείο της περιοχής για την παρόχη της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας»
http://mignatiou.com/2016/08/lakonia-sillipsis-melon-sinomosias-pirinon-tis-fotias-ke-liston-me-ta-mavra/