Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΥΡΗΝΙΚΑ-ΝΑ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 


1)ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ.

2)ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ/ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΜΠΕΛΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1983 ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ(ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ) 1400 ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ(ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΛΑΓΚΑΔΑΣ) ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΕΔΑΦΟΥΣ HONEST JOHN ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ(ΠΟΥ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ/ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ). ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.

3)ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ 20 ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ Β61 ΣΤΗΝ 116 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ. ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΣΑΝ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ 2001 ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ Β61.ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Α-7 ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. . ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2008 ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ LAKENHEITH
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΑΦΟΛΚ.ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ/ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ.


4)ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΣΚΟΥΣΕ ΑΝΤΙ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .

5)Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ.

6)Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ 100 ΒΟΜΒΕΣ Β61. ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ. ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΙΚΕΣΙΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΙΝΤΖΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΜΟΝΟ 24.ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΒΕΛΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ.

7)ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΕΝ ΤΖΙΛΟΥΦ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.