Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Βομβαρδίσαμε τους Κούρδους για να μην πάρουν την Χασάκα”: Κυνική παραδοχή καθεστώτος Άσαντ

A handout picture shows two SU-25 strike fighters taking off from the Syrian Hmeymim airbase, outside Latakia, Syria. EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALESA handout picture shows two SU-25 strike fighters taking off from the Syrian Hmeymim airbase, outside Latakia,


Οι συγκρούσεις στη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και των Κούρδων ανταρτών ήταν το αποτέλεσμα μια προσπάθειας των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας να καταλάβουν την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η Δαμασκός.

Ο στρατός του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αντέδρασε στην απόπειρα αυτή βάζοντας στο στόχαστρο ένοπλες ομάδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.
Η απάντηση της Δαμασκού ήταν η “κατάλληλη”, συνεχίζει η ανακοίνωση προειδοποιώντας ότι τυχόν νέες τέτοιες επιθέσεις θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο.
Η σημερινή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία η συριακή πολεμική αεροπορία πλήττει θέσεις των κουρδικών δυνάμεων στη Χασάκα.
http://mignatiou.com/2016/08/sinechizi-tous-vomvardismous-kata-ton-kourdon-o-asant-ekkenosi-amachon-apo-chasaka/