Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Σύσκεψη για το Ειδικό Μισθολόγιο! Τι προτείνει το υπουργείο Οικονομικών

polemiko_nautiko3

Σήμερα  τα σπουδαία για τα ειδικά μισθολόγια! Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και των υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Παιδείας, Άμυνας, Δημοσίας Τάξεως και Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών θα επιμείνει στην μείωση των ειδικών μισθολογίων και θα θέσει και θέμα “εξορθολογισμού” επιδομάτων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ  της  Καθημερινής “το σχέδιο, το οποίο είναι κατά βάση δημοσιονομικά ουδέτερο, προβλέπει κίνητρα για τους υψηλόβαθμους (αντίστοιχα των κινήτρων που είχαν δοθεί στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων) καθώς και αυξήσεις σε πανεπιστημιακούς και γιατρούς, οι οποίοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις τα τελευταία χρόνια”.
Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται:
• Μείωση του αριθμού των ειδικών μισθολογίων από περίπου 20, που είναι σήμερα, σε 8 – 9. Η μείωση θα προέλθει από τη συγχώνευση μισθολογίων που έχουν όμοιο αντικείμενο απασχόλησης (για παράδειγμα, θα δημιουργηθεί ένα ειδικό μισθολόγιο για όλα τα μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ, ΕΠ ΤΕΙ, ΕΕΔΙΠ, ΕΔΙΠ, εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΕΝ, Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών).
• Για τον υπολογισμό των νέων αποδοχών του υπαλλήλου, που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς, θα υπολογίζονται οι σημερινές του αποδοχές, όπως αυτές προκύπτουν από τον συμψηφισμό του βασικού μισθού, του χρονοεπιδόματος, καθώς και των επιδομάτων που λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών. Ετσι, για τους πανεπιστημιακούς θα είναι ο βασικός μισθός συν το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας και εξωδιδακτικής πανεπιστημιακής απασχόλησης, καθώς και η πάγια αποζημίωση για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για συμμετοχή σε συνέδρια.
• Κατάργηση του χρονοεπιδόματος, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία 16 μισθολογικών κλιμακίων. Διαφορετική πρόβλεψη θα υπάρχει για τα μισθολόγια των ενστόλων και των δικαστικών λειτουργών. Στο πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο θα παραμένουν οι υπάλληλοι για 1 έτος, ενώ στη συνέχεια θα εξελίσσονται μισθολογικά κάθε 2 χρόνια.

 http://www.militaire.gr