Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Οι τζιχαντιστές «τρώνε» τη Μέρκελ – Καταρρέει η δημοτικότητά της!!

Οι τζιχαντιστές «τρώνε» τη Μέρκελ – Καταρρέει η δημοτικότητά της
Κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες μειώθηκε η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις στη Γερμανία και δείχνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών δεν υποστηρίζουν την προσφυγική της πολιτική.

Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του δικτύου ARD δείχνει ότι η υποστήριξη προς το πρόσωπο της καγκελαρίου υποχώρησε κατά 12% σε σχέση με τον Ιούλιο, στο 47%.
Είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση της Μέρκελ από την επανεκλογή της το 2013. Τον περσινό Απρίλιο, πριν από την προσφυγική κρίση, η δημοτικότητά της βρισκόταν στο 75%.
Ταυτόχρονα, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ, εκ των σφοδρών επικριτών της προσφυγικής πολιτικής των ανοικτών θυρών και υπέρμαχου της επιβολής περιορισμών στη μετανάστευση για την ενίσχυση της ασφάλειας, εκτοξεύθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες, στο 44%.
Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-2 Αυγούστου, μόλις το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από την προσφυγική πολιτική της Μέρκελ, το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που ετέθη για πρώτη φορά η ερώτηση τον περασμένο Οκτώβριο.
Αντιθέτως, το 65% δηλώνει δυσαρεστημένο από την πολιτική της.
Το επόμενο τεστ για τη Μέρκελ θα είναι οι εκλογές στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία στις 4 Σεπτεμβρίου, όπου οι Χριστιανοδημοκράτες αναμένεται να αναμετρηθούν με την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Πάντως, άλλη δημοσκόπηση της τελευταίας εβδομάδας έδειξε ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δεν επιρρίπτει στην κυβερνητική πολιτική την ευθύνη για τις δύο ισλαμιστικές επιθέσεις του περασμένου μήνα.

 tribune.gr