Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Ιστορικές στιγμές - Οι απελευθερωτές της Ιεράπολης έδωσαν συνέντευξη τύπου στο κέντρο της πόλης

Η Γενική Διοίκηση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ιεάπολης/Μένπετζ και οι μαχητές απελευθερωτές της στρατηγικής σημασίας Ιεράπολης/Μένπετζ, έδωσαν συνέντευξη τύπου πριν από λίγο στο κέντρο της απελευθερωμένης πόλης.
Την επίσημη δήλωση για την απελευθέρωση της πόλης την διάβασε στους εκπροσώπους του τύπου ο εκ των διοικητών της της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ιεάπολης/Μένπετζ, Εμπού Εμτζέντ.
Η δήλωση του Κούρδου Διοικητή έχει ως εξής:

“Η Επιχείρηση Απελευθέρωσης της Ιεράπολης/Μένπετζ "Μάρτυρας Διοικητής Σαϋσάλ Εμπού Λεϋλά" συνεχίζεται με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αγωνστική ορμή. Οι δυνάμεις μας έχουν πετύχει μέχρι στιγμής πολλά. Οι συνοικίες γύρω από το σταυροδρόμι El-Kura El-Erdiyê  έχουν απελευθερωθεί. Έτσι, με την εξελιξη αυτή, το 90% της πόλης έχει απελευθερωθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμορίτες έχουν στριμωχτεί σε ένα πολύ περιορισμένο σημείο.
Επειδή τα πεδία δράσης των συμμοριών του Ι.Κ. έχουν περιοριστεί, χρησιμοποιούν τους πολίτες των περιοχών που ελέγχουν και τους κατευθύνουν προς τις βόρειες συνοικίες της πόλης, χρησιμοποιώντας τους ως ασπίδα. Όσους πολίτες αντιστέκονται, τους εκτελούν. Εμείς, ως Στρατιωτική Επιτροπή της Ιεάπολης/Μένπετζ, δεν θα επιτρέψουμε να εξέλθει της πόλης ούτε ένας συμμορίτης του Ι.Κ., μέχρι να διασωθεί και ο τελευταίος πολίτης αυτής της πόλης".

http://infognomonpolitics.blogspot.gr