Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ;ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛ ΜΠΑΜΠ;ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΚΑΝΤΟΝΙΩΝ ;ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ. ΟΧΙ ΤΟ ΧΘΕΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

2)ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΩ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΜΗΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΘΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΕΝΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΝΤΟΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ . ...

3)Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΟΥΝΙΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΞΟ ΔΙΑΜΕΘΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ. ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ.

4)ΟΙ ΦΙΛΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ FSA ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΕΙΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ AHRAR AL SHAM-FAYLAQ AL SHAM KA , Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ....(ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ)

5)ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ ΤΩΝ 55 ΜΙΛ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ JARABLUS-CONANBEY LINE. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΙΕΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΝΤΟΝΙ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΑΛ ΜΠΑΜΠ,(ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ISIS)ΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟΤΕ "ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ "ΑΛΛΑ ΓΙΑ "ΣΤΙΛΕΤΟ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ'.ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΜΠΙ/ΙΕΡΑΠΟΛΗ Ή ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΛ ΡΑΚΑΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

6)ΑΝ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗΝ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΟΝΟ ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ. ΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΟΨΟΜΕΘΑ.