Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

ΠΕΡΙ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ-ΑΛΗΘΕΙΕΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ/ΜΕΡΟΣ Β./ H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ/ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ....ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΧΙ ΜΗΝΕΣ. ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ 19 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΜΠΕΛΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ/ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΛΠ.ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ...ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΡΟΝΟ....ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ....ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΙΝΗΘΕΙ-ΣΑΣ ΤΟ ΕXΩ ΓΡΑΨΕΙ-ΤΟΤΕ Η ΔΑΜΟΚΛΕΙΑ ΣΠΑΘΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ....ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΘΕΙ Η HIGH LEVEL GROUP KAI H NUCLEAR PLANNING COMMITTEE. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙ "ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΜΑΧΗΣ" ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΛΛΑ....ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΛΛΟΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ/1983-1988.


2)ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥ 1997/FOUNDING ACT ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ/ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ/ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΣΕΒΑΣΤΟ. ΕΔΩ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ , ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ..ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ....ΑΠΛΑ Η ΜΟΣΧΑ ΤΕΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΛΑΡΕΙ...

3)ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΒΑΣΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΔΕΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΕΙΣ ΒΑΣΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΕΝΤ ΣΤΗΒΕΝΣ ΤΗΣ ΑΛΑΣΚΑ(ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΣ) ΚΑΙ ΝΤΙΑΝΑ ΦΕΝΣΤΕΙΝ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ .(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ).., ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΒΑΣΕΩΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΒΑΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΣΤΟ ΦΟΡΤ ΓΚΡΙΛΙ ΤΗΣ ΑΛΑΣΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΟΥΛΗ ΤΗΣ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ. Η ΘΟΥΛΗ ΠΑΛΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ. 

4)ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙΣ....ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ή ΜΙΑ ΔΙΜΕΡΗΣ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΒΑΣΕΩΝ. ΤΟ 2010 ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΕ ΜΑΚΑΡΩΦ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ.

5)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ /ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΔΙΕΣΠΕΙΡΑΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΝΤΕΒΑΣΕΛΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΒΛΕΠΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΛΑΩΝ , ΟΤΙ Η ΒΑΣΗ ΝΤΕΒΑΣΕΛΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΟΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ 48ΩΡΟ-ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΔΥΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ AEGIS. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΙΟΥΡΕΤΣΙΚ. ΑΥΤΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ...(.ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ..)..

6)ΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ Β61 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ. ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ 514 ΣΕΛΙΔΩΝ ΤΟΥ 2015(ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ/24 ΚΕΦΑΛΑΙΑ.