Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

OΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΚΡΑΤΟΥΣ/ΣΤΡΑΤΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΧΕ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ.(ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ/ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ)


2)ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 1960 ΤΩΝ ΓΚΙΟΥΡΣΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΕΣ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ. ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΡΣΕΛ(ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ). ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΒΗΜΑΤΑ. ΟΜΩΣ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΝΤΕΡΕΣ-ΕΙΧΕ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΑΤΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΡΣΑΛ ΚΑ-ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΟΝΑ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΝΤΕΡΕΣ , Ο ΥΠΕΞ ΖΟΡΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΣΑΝ ΠΟΛΑΤΚΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 16-9-1961.. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑΣΑΙΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΝΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣ ΧΡΟΥΤΣΩΦ , ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΓΙΑΡ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΕΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ.

3)ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΟΣ. ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

4)ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ (ΦΟΡΤ ΜΑΚΝΑΙΡ-ΚΑΡΛΑΙΛ-ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΙ-ΑΝΝΑΠΟΛΗ-ΡΟΝΤ ΑΙΛΑΝΤ-ΦΟΡΤ ΛΕΒΕΝΓΟΥΩΡΘ )ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΥΓΚΟΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΟΓΕΝΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ AMERICAS ΣΕ ΠΑΝΑΜΑ ΚΑΙ ΜΑΙΑΜΙ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 34 ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΧΕΙ ΒΑΘΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΤΣΑΒΕΖ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΥΡΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ(ΕΔΩ ΜΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2002 Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΒΛΑΝΤΙΜΗΡ ΠΕΝΤΡΙΝΟ ΛΟΠΕΖ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ AMERICAS. . Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ. ΑΥΤΟ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ. ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ. Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ.

5)ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΔΙΑΦΑΝΗ Ή ΑΔΙΑΦΑΝΗ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ. ΑΛΛΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΘΕΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗ.Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΚΕΝΤΡΙΚΗ.

6)ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΛΑΟΥ-ΣΤΡΑΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΣΟΥΝ ΜΕ ΛΑΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

7)ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕΝΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΙΜΡΑΛΙ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΟΧΛΟ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΘΕ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΘΙΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ.