Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

TOYΡΚΙΚΑ ΝΕΑ/31-8-2016/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ1)ΟΙ 3 ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΟΥΜΙΤ ΝΤΟΥΝΤΑΡ(ΗΤΑΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ). Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ....ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ. ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΗΡΘΑΝ 3 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΔΥΟ ΝΕΟΠΡΟΑΧΘΕΝΤΕΣ) ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΟΛΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝΙΚΟΙ....Ο ΝΤΟΥΝΤΑΡ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟ ΤΙΝΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ....ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝΙΚΟΙ...ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΑΡ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ....(ΑΚΑΡ ΚΑΙ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ)

2)Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ ΜΕΤΙΝ ΤΕΜΟΥΛ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΕΙΑ. ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ.....ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΠΡΟΑΧΘΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΖΕΚΑΙ ΑΚΣΑΚΑΛΙ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΤΕΡΖΙ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕ Ο ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΣΑΚΑΛΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΗ ΤΡΟΠΗ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ(ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΔΙΕΡΕΥΝΩ).ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΠΗΡΕ ΑΣΧΗΜΗ ΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΤΕΡΖΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ (ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΡΡΟΗΣ...ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 1960 Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΛΠΑΡΣΛΑΝ ΤΟΥΡΚΕΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΚΙΟΥΡΣΕΛ)

3)ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΒΑΘΜΩΝ(ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ) ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 227 ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 98 ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ.(325)

4)ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΤΙ 10 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ , ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΘΕΣΕΙΣ.

5)ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΙΣΤΩΝ, ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΣΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ, ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΚΑ.

6)ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ΤΣΕΜ ΓΚΟΥΡΝΤΕΝΙΖ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

7)ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ FETO, ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 73.000 ΑΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ Ή ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΗΣΑΝ 1684 ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ. ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ 1389./ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ 3073.

8)ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ 361 ΚΛΙΝΙΚΕΣ. 1061 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ. 800 ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-. ΚΟΙΤΩΝΕΣ, 19 ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, 129 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΟΜΕΩΝ.Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΓΚΙΟΥΛΕΝ.ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ-ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΣΑΧΙΝ ΑΛΠΑΙ, Ο ΜΟΥΝΤΑΖΕΡ ΤΟΥΡΚΟΝ, ΚΑΙ Ο ΝΕΖΛΙ ΙΛΙΤΣΑΚ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ 20.355 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ-ΓΙΑΤΡΟΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. 

9)ΕΚΛΗΘΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΖΩΝ ΜΠΑΣ. ΕΚΑΝΕ ΣΧΟΛΙΟ ΧΘΕΣ ΓΙΑ"ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ...ΣΤΗΝ Β.ΣΥΡΙΑ". ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΩΝ 65 ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΜΠΡΕΤ ΜΑΓΚΕΡΚ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ....ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ.

10)ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΕΜΦΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ....