Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η θέση της Τουρκίας είναι στην Ασία, δήλωσε ο Σαρκοζί: Ετοιμάζει νέα ευρωπαϊκή συνθήκη!1O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Φωτογραφία ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ


“Βόμβα” εναντίον της Τουρκίας από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, και νυν υποψήφιο για την προεδρία, ο οποίος εναντιώνεται δημόσια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι η θέση της είναι στην …Ασία.

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times δήλωσε ότι ετοιμάζεται για «νέα ευρωπαϊκή συνθήκη» με τη Γερμανία και προτείνει στους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ε.Ε.
Ο Νικολά Σαρκοζί, λοιπόπν, τα … δίνει όλα για να επανέλθει στην προεδρία της Γαλλίας. Οι προεκλογικές του υποσχέσεις «έσπασαν» τα «στενά δεσμά» των γαλλικών συνόρων και έφτασαν μέχρι τη… Βρετανία, δηλώνοντας ότι αν αναλάβει πρόεδρος, είναι πρόθυμος να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στους Βρετανούς, πριν το Brexit. Αναφερόμενος δε στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε κάθετα αντίθετος και τόνισε ότι «ίσως πρέπει να τους πούμε ότι η θέση τους είναι στην Ασία».
Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος και νυν υποψήφιος, μίλησε σε ομάδα Γάλλων επιχειρηματιών, στους οποίους είπε ότι σκοπεύει να θέσει επί τάπητος μία νέα συμφωνία με τη Γερμανία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχοντας παράλληλα, τη δυνατότητα στη Βρετανία, να αναθεωρήσει την απόφαση του δημοψηφίσματος και να ακυρωθεί η αποχώρησή της.
«Θα έλεγα στους Βρετανούς ότι είναι δικαίωμά τους να αποχωρήσουν, αλλά έχουμε μία νέα συνθήκη στο τραπέζι, οπότε μπορείτε να ψηφίσετε ξανά», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί και πρόσθεσε: «όμως αυτή τη φορά όχι για την παλιά Ευρώπη, αλλά για τη νέα. Θέλετε να μείνετε; Αν ναι, τόσο το καλύτερο. Διότι δεν μπορώ να δεχθώ να χαθεί η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ενώ βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας. Αν όχι, τότε θα είναι ένα οριστικό όχι. Θα είστε πλέον μόνοι σας».
Ο Σαρκοζί εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας, λέγοντας πως «ίσως έφτασε η στιγμή να πούμε ξεκάθαρα στην Τουρκία ότι η θέση της είναι στην Ασία. Είμαι ένας αφοσιωμένος Ευρωπαίος. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να φύγω από την Ευρώπη, αλλά αυτή η Ευρώπη δεν λειτουργεί».
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ FINANCIAL TIMES
 http://mignatiou.com