Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Έμπρακτη έκφραση δυσαρέσκειας ΗΠΑ: Δεν υποστήριξαν τουρκική επιχείρηση στην Συρία

Αμερικανικό αεροσκάφος εγγύς υποστήριξης Α -10 στο Ιντσιρλίκ.Αμερικανικό αεροσκάφος εγγύς υποστήριξης Α -10 στο Ιντσιρλίκ.


Αεροπορική υποστήριξη για τις επιχειρήσεις τους στην Τζεραμπλούς ζήτησε χθες η Τουρκία από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, ωστόσο οι ΗΠΑ δεν την παρείχαν!
Πηγές του πρακτορείου αναφέρουν ότι η Τουρκία ζήτησε τη στήριξη των ΗΠΑ χθες το απόγευμα όταν ένα τουρκικό Τανέρ δέχτηκε επίθεση από δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους με ρουκέτα.

Αφού πέρασε μία ώρα χωρίς να φτάσουν τα αμερικανικά αεροσκάφη, τελικά στάλθηκαν τουρκικά αεροσκάφη. Τα αμερικανικά αεροσκάφη έφτασαν τρεις ώρες μετά τα τουρκικά τελικά αλλά οι στόχοι είχαν ήδη χτυπηθεί από τα τουρκικά και έτσι βομβάρδισαν την άδεια περιοχή και έφυγαν.
Πηγές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανέφεραν στο Ανατολού ότι οι Αμερικανοί είχαν δώσει το λόγο τους ότι σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης θα τους στήριζαν αεροπορικώς, ωστόσο δεν έστειλαν βοήθεια. “Υπήρξαν τραυματίες. Μπορεί να είχαμε μεγάλες απώλειες. Στο πλαίσιο του σχεδίου ήταν η στήριξη των Αμερικανών.
Δηλαδή ήταν υποχρεωμένοι. Ωστόσο μας άφησαν εκεί στο δρόμο. Η στρατιωτική επέμβαση άργησε εξαιτίας τους. Την τελευταία στιγμή ήρθαν τα τουρκικά αεροσκάφη”, ανέφεραν.
Άννα Ανδρέου, ΚΥΠΕ, Άγκυρα, Τουρκία
 http://mignatiou.com