Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ο συνταγματάρχης Χαλίμοφ νέος «υπουργός» άμυνας του Ισλαμικού Κράτους


Ο συνταγματάρχης Χαλίμοφ νέος «υπουργός» άμυνας του Ισλαμικού Κράτους
Ο πρώην επικεφαλής της Ρωσικής Ένωσης Βετεράνων της Αντιτρομοκρατικής Μεραρχίας «Άλφα», Σεργκέι Γκονχάροφ, προειδοποίησε ότι ο διορισμός του Τατζίκου φυγόδικου συνταγματάρχη Γκουλμουρόντ Χαλίμοφ ως νέου «υπουργού» Πολέμου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) θα έχει ολέθριες συνέπειες για την κεντρική Ασία.

«Ο διορισμός του Χαλίμοφ θα οδηγήσει σε στρατολόγηση πολλών περισσότερων ανθρώπων της Κεντρικής Ασίας από το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Γκονχάροφ την Τρίτη.
Ανέφερε ότι ο νέος «υπουργός» Πολέμου των τζιχαντιστών έχει εκπαιδευτεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία, έχει μελετήσει τις τακτικές των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε και από τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι έχει την ικανότητα να χρησιμοποιήσει αυτές τις τακτικές ενάντια στους αντιπάλους του.

halimovΟ Χαλίμοφ αριστερά ως αστυνομικός διοικητής στο Τατζικιστάν και δεξιά ως οπλαρχηγός του ISIS.

Ο Χαλίμοφ ήταν διοικητής των ΜΑΤ του Τατζικιστάν και στη συνέχεια κατηγορήθηκε από τη χώρα του για προδοσία.
Διαδέχτηκε στη θέση του «υπουργού» Πολέμου του ISIS τον Τσετσένο Ταρκχάν Μπατιρασβίλι, γνωστό ευρύτερα με το πολεμικό ψευδώνυμο Αμπού Ουμάρ Αλ Σισάνι, που σκοτώθηκε τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια μάχης στην ιρακινή πόλη Σιρκάτ, με την Ουάσιγκτον να έχει ανακοινώσει ότι τον ανατίναξε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ντρον).
Ο 40χρονος Χαλίμοφ είναι προσήλυτος στο Ισλάμ. Λέγεται ότι όταν το «έσκασε» από τη χώρα του για τη Μέση Ανατολή, τον ακολούθησαν και αρκετοί άνδρες του από τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας του Τατζικιστάν.
Είναι πατέρας οχτώ παιδιών και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία από την κυβέρνηση του Τατζικιστάν.
tribune.gr