Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Στα ύψη τα έσοδα από ελέγχους σε Μύκονο και Σαντορίνη

Στα ύψη τα έσοδα από ελέγχους σε Μύκονο και Σαντορίνη
Απέδωσαν οι έλεγχοι στα νησιά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς ως προς την είσπραξη του ΦΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παν. Μελαχροινού, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Αλεξιάδη ανέφερε ότι «η εκτέλεση ως προς την είσπραξη ΦΠΑ σε σχέση με το πρώτο επτάμηνο του 2016 κινείται πανελλαδικά πάνω από τον στόχο που έχει τεθεί από τον προϋπολογισμό, σχεδόν στο 8%, οπότε υπάρχει υπεραπόδοση».
«Ενδεικτική είναι η εικόνα από ΔΟΥ σε «δυνατούς» τουριστικούς προορισμούς, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος. Στη Σαντορίνη, το πρώτο επτάμηνο, έχει καταγραφεί αύξηση σε σχέση με τον προϋπολογισμό κατά 82% στα έσοδα ΦΠΑ και στη ΔΟΥ Μυκόνου κατά 45%», σημείωσε ο κ. Μελαχροινός.
«Το πρώτο επτάμηνο του 2014, του success story για την αξιωματική αντιπολίτευση, στη ΔΟΥ Σαντορίνης είχαν έσοδα από ΦΠΑ 5,2 εκατ. ευρώ. Πλέον, αυτό το νούμερο έχει πάει στα 10 εκατ. ευρώ, έχει σχεδόν διπλασιαστεί το πρώτο επτάμηνο. Στη ΔΟΥ Μυκόνου, σε σχέση με το 2014, υπάρχει αύξηση σχεδόν 60%», συμπλήρωσε. «Δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπορεί να αναπτυχθεί με λογικά επιχειρήματα αυτή η ρητορική της αντιπολίτευσης. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού κινείται μέσα στα πλαίσια», υπογράμμισε.
«Ολα αυτά δεν προέκυψαν από τον ουρανό, υπήρξε εντατικοποίηση ελέγχων, αλλαγή στο πρόστιμο που αφορά μη έκδοση αποδείξεων λιανικής και γίνονται όλες οι αναγκαίες κινήσεις», τόνισε ο κ. Μελαχροινός.
tribune.gr