Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η γυναίκα που μαγειρεύει τα κεφάλια των τζιχαντιστών !!

ΠΡΩΤΗ ΣΤΗ «ΛΙΣΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΤΟΥ ISIS

Η γυναίκα που μαγειρεύει τα κεφάλια των τζιχαντιστών
Φοράει πάντα μαύρα και είναι συνεχώς περιστοιχισμένη από δεκάδες ένοπλους άνδρες οι οποίοι την υπακούν πειθήνια. Ασφαλώς, δεν αποχωρίζεται και το δικό της όπλο, μια Beretta 9mm, στο αριστερό της χέρι.


Η 39χρονη Wahida Mohamed -γνωστή περισσότερο ως Um Hanadi- ηγείται μιας ομάδας περίπου 70 ανδρών, στην περιοχή Shirqat, μια πόλη περίπου 80 χλμ νότια της Μοσούλης, στο Ιράκ.
Η ίδια και οι άνδρες της, βοήθησαν πρόσφατα τις κυβερνητικές δυνάμεις να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος έξω από την πόλη.
Σε έναν κόσμο για άνδρες στο επαρχιακό Ιράκ, οι γυναίκες πολεμίστριες αποτελούν εξαίρεση.
Ξεκίνησε να πολεμά τους «τρομοκράτες» το 2004. Έχω δεχτεί απειλές από τους ανώτερους ηγέτες του ISIS, ακόμη κι από τον ίδιο τον Abu Bakr (al – Baghdadi)», λέει αναφερόμενη στον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη.
«Είμαι στην κορυφή της λίστας με τους πλέον καταζητούμενους», καυχιέται. «Πάνω ακόμη κι από τον πρωθυπουργό», συνεχίζει θυμούμενη τις βομβιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί με παγιδευμένα αυτοκίνητα έξω από το σπίτι της: «Το 2006, το 2009, το 2010 και τρεις φορά το 2013 και το 2014».
Ο πρώτος της άνδρας σκοτώθηκε πάνω στη μάχη. Ξαναπαντρεύτηκε αλλά ο ΙSIS σκότωσε και τον δεύτερο σύζυγό της στις αρχές του 2016 καθώς και τον πατέρα και τους τρεις αδελφούς της. «Επίσης σκότωσαν», προσθέτει, «το πρόβατο, τα σκυλιά και τα πουλιά μου».

Η γυναίκα που μαγειρεύει τα κεφάλια των τζιχαντιστών
Μιλάει για τις έξι απόπειρες δολοφονίας που έχει δεχτεί και δείχνει τα τραύματα και τα σημάδια που της έχουν αφήσει. «Αλλά δεν με σταμάτησαν από το να αγωνίζομαι», προσθέτει.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις της περιοχής επιβεβαιώνουν ότι παρέχουν στην ομάδα της οχήματα και όπλα για να αγωνίζονται.
Μετά τους θανάτους των αγαπημένων της, η Um Hanadi άρχισε να μάχεται τους τζιχανιστές ακόμη πιο λυσσαλέα. «Τους σκότωσα. Τους αποκεφάλισα. Μαγείρεψα τα κεφάλια τους. Έκαψα τα σώματά τους».
Κατά τη διήγηση δεν προσπαθεί να βρει δικαιολογίες, να εξηγήσει τις πράξεις της με λογικά επιχειρήματα. Δεν εξομολογείται. Υπερηφανεύεται.
«Τα έχουμε όλα σε ντοκουμέντα. Μπορείς να τα δεις στη σελίδα μου στο Facebook», κομπάζει.

Η γυναίκα που μαγειρεύει τα κεφάλια των τζιχαντιστών
Και πράγματι. Σε μια από τις πολλές φωτογραφίες που έχει στις σελίδες της, εμφανίζεται με τη μαύρη στολή της να κρατάει ένα κεφάλι που φαίνεται να έχει μόλις αποκοπεί. Σε μια άλλη, δύο κεφάλια εμφανίζονται μέσα σε μια κατσαρόλα. Και σε μια τρίτη, ποζάρει δίπλα σε καμμένα ανθρώπινα μέλη. Είναι αδύνατο να διαπιστώσει κανείς αν οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές ή προϊόν Photoshop, το σίγουρο πάντως είναι ότι λαμβάνει το μήνυμα...
Η ίδια πάντως περιγράφει τον εαυτό της ως «νοικοκυρά». Αρνείται ότι υπήρξε κομμώτρια, παρότι μια φωτογραφία της στο Facebook τη δείχνει χωρίς μαντήλα, μέσα σε ένα κατάστημα που μοιάζει με κομμωτήριο. Έχει δύο κόρες, 22 και 20 ετών. Έχουν εκπαιδευτεί για μάχη, λέει, αλλά αυτό το διάστημα είναι απασχολημένες με την ανατροφή των παιδιών τους.   
Πηγή: CNN 
ethnos.gr