Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

«Ο πύραυλος μεταφέρθηκε από τη Ρωσία»

Σύμφωνα με το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων- ερευνητών, στην οποία επικεφαλής είναι Ολλανδοί ειδικοί και συμμετέχουν ειδικοί από την Μαλαισία, την Αυστραλία, την Ουκρανία και το Βέλγιο, ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών τον Ιούλιο του 2014 εκτοξεύτηκε από εδάφη που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών και μεταφέρθηκε εκεί από την Ρωσία.
Οπως είπε ο Wilbert Paulissen σε συνέντευξη Τύπου, οι επικοινωνίες έδειξαν ότι οι αντάρτες που στηρίζονταν από τη Μόσχα ζήτησαν την ανάπτυξη κινητού συστήματος εδάφους-αέρος και ανέφεραν την άφιξη του στις υπό τον έλεγχο τους περιοχές στην ανατολική Ουκρανία. 
Από αυτές τις επικοινωνίες και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, είπε ο Paulissen «καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η πτήση MH17 καταρρίφθηκε  από πύραυλο 9M38 που εκτοξεύτηκε από σύστημα Buk, το οποίο έφθασε εκεί από έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μετά την εκτόξευση του πυραύλου το σύστημα επεστράφη στη Ρωσία».
Η εκτόξευση του πυραύλου συμπλήρωσε, έγινε από χωράφι έξι χιλιόμετρα νότια του χωριού Snizhne, μια περιοχή «που μπορεί να εντοπιστεί με ακρίβεια ως το σημείο εκτόξευσης πέραν πάσης αμφιβολίας και η οποία εκείνη την περίοδο ήταν υπό τον έλεγχο των φιλο-Ρώσων μαχητών». 
Η πτήση MH17 συνετρίβη σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το σημείο στις 4.20 το απόγευμα της 17ης Ιουλίου 2014 τόνισε ο Paulissen συμπληρώνοντας ότι τα δεδομένα από τους δορυφόρους που παρείχαν στην επιτροπή οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία επιβεβαιώνουν τα ευρήματα. 
Και οι 298 επιβαίνοντες στο Boeing 777 βρήκαν τραγικό θάνατο όταν αυτό διαλύθηκε στον αέρα, εν πτήση από το Αμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. 
Συγγενείς των επιβατών είπαν στο BBC ότι οι εισαγγελείς τους διαβεβαίωσαν ότι έχουν εντοπίσει περίπου 100 πιθανούς υπόπτους σχετικά με την τραγωδία.  
Η Μόσχα , από την πλευρά της υποστήριξε ότι τα δεδομένα από το ραντάρ δείχνουν ότι το Boeing δεν καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από εδάφη των ανταρτών.
«Τα στοιχεία είναι σαφή... δεν υπάρχει πύραυλος. Εάν υπήρχε πύραυλος, θα είχε εκτοξευτεί από κάπου αλλού» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.   


efsyn.gr