Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ένοπλη επίθεση μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα

Ένοπλη επίθεση μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα
Ένας άνδρας με μαχαίρι που φέρεται να προσπάθησε να εισέλθει στην ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα, πυροβολήθηκε στο πόδι από Τούρκους αξιωματικούς ασφαλείας, μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας.  Ο εισβολέας, που ακούστηκε να φωνάζει «θα αλλάξω τη Μέση Ανατολή», φέρεται να προσπάθησε να επιτεθεί στο προσωπικό ασφαλείας της πρεσβείας, προτού τον πυροβολήσουν.

Ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο 38χρονος Osman Nuri Çalışkan από την επαρχία της Κεντρικής Ανατολίας της Κόνια. Ο 38χρονος ήταν εργάτης οικοδομών και φέρεται να έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

Η ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, εν τω μεταξύ, συνέχισε τις επιχειρήσεις της σε ένα ύποπτο πακέτο που βρέθηκε κοντά στο κτίριο της πρεσβείας. Η πηγή του ύποπτου αντικειμένου δεν είναι ακόμη σαφής.

Το προσωπικό της πρεσβείας κατέφυγε στο καταφύγιο του κτιρίου και είναι όλοι σώοι και ασφαλείς, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

«Το προσωπικό είναι ασφαλές. Ο εισβολέας τραυματίστηκε προτού φτάσει στην πρεσβεία» δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών σε μήνυμα, σύμφωνα με το Reuters.

«Ο δράστης πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από έναν άνδρα της ομάδας ασφαλείας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΕΘΝΟΣ