Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μέλη του Κογκρέσου καταγγέλλουν επίσημα ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές

Δύο στελέχη των Δημοκρατικών και μέλη του Κογκρέσου καταγγέλλουν επίσημα, παρέμβαση της Ρωσίας, στη διαμόρφωση του αποτελέσματος των εκλογών. EPA, MICHAEL REYNOLDS


Δύο κοινοβουλευτικά στελέχη των Δημοκρατικών που έχουν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κατηγόρησαν τη Ρωσία “για σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια παρέμβασής της στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ.”
Η εξέλιξη αυτή μεταφράζεται ως άσκηση πολιτικής πίεσης στη διακυβέρνηση Ομπάμα, προκειμένου να ασκηθούν επίσημα διπλωματικές πιέσεις στη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Την κοινή ανακοίνωση υπέγραψαν η Γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, αλλά και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Άνταμ Σκιφ. Οι δύο κοινοβουλευτικοί, που εκλέγονται στην Καλιφόρνια συμμετέχουν στις επιτροπές που εξετάζουν ζητήματα κατασκοπείας, τόσο στη Γερουσία, όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Παράλληλα, τονίζουν ότι οι πρόσφατες παραβιάσεις ηλεκτρονικών αρχείων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και άλλων πολιτικών οντοτήτων κι οργανισμών στις ΗΠΑ, έγιναν υπό τις εντολές και οδηγίες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
“Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο κατ’ ελάχιστον να αναδείξει τις αμφιβολίες που υπάρχουν για την ασφάλεια της προεκλογικής διαδικασίας, αλλά και τις προθέσεις επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος,” ανέφερε χαρακτηριστικά η κοινή ανακοίνωση των δύο μελών του Κογκρέσου.
“Πιστεύουμε ότι οι διαταγές προς τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για τέτοιες ενέργειες δίνονται από τα υψηλότερα επίπεδα άσκησης εξουσίας της ρωσικής κυβέρνησης,” τόνισαν οι Φάινσταϊν και Σκιφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ