Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κουρτάκης «καίει» τον Σαμαρά: «Μου ζήτησε να κατεβάσω το ηχητικό με τον παναθηναϊκάκια»

Ο Κουρτάκης «καίει» τον Σαμαρά: «Μου ζήτησε να κατεβάσω το ηχητικό με τον παναθηναϊκάκια»
Καταγγελία ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε να κατεβάσει από το site των Παραπολιτικών το ηχητικό στο οποίο φέρεται να δίνει εντολή στον «παναθηναϊκάκια» δικαστή για προφυλακίσεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έκανε ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ.

Παράλληλα ξεκίνησε την κατάθεσή του με επιθέσεις κατά άλλων μιντιαρχών, όπως οι Αλαφούζος, Φιλιππάκης (Δημοκρατία), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακίδης, Ψυχάρης και τους διάφορους εργολάβους.
Ο Γ. Κουρτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, ισχυρίσθηκε ότι ο Α. Σαμαράς τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να κατεβάσει το ηχητικό όπου φέρεται να μιλά για τον «παναθηναϊκάκια» προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ισίδωρο Ντογιάκο και να ζητά προφυλακίσεις για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Ο Γ. Κουρτάκης είπε ότι ο Α. Σαμαράς ισχυρίσθηκε πως η φωνή δεν είναι δική του και ότι δεν κατέβασε το ηχητικό.
Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης επεσήμανε ότι υπάρχει πραγματογνωμοσύνη ότι η φωνή δεν ήταν του Α. Σαμαρά, προκαλώντας την αντίδραση του Ηλ. Κασιδιάρη.
Ο Γ. Κουρτάκης είπε για τον Ισ. Ντογιάκο ότι λόγω του ύψους του και των αθλητικών του φρονημάτων τον λένε «ψηλό παναθηναϊκάκια» και ότι «διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Βγενόπουλο και τον Πατέρα.
»Λένε ότι ο γιος του εργάζεται σε επιχειρήσεις του Πατέρα και ο ίδιος φιλοξενείται σε σουίτα του στον Αστέρα Βουλιαγμένης».
Μάλιστα συνέδεσε την χθεσινή πρόταση για προφυλάκιση Μαρινάκη με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών Ισ. Ντογιάκο λέγοντας ότι «καταλαβαίνετε όλοι».
Για τον Αλαφούζο ο Γ. Κουρτάκης επεσήμανε ότι έχουν δεσμευθεί η περιουσία και οι λογαριασμοί του και είχε προσωπικές εγγυήσεις για τα δάνειά του το σκάφος του και ένα ακίνητο στη Σαντορίνη δύο φορές. «Από τη στιγμή που έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί του ισχύουν οι εγγυήσεις που είχε δώσει στην Εθνική;», ρώτησε.
Αναφερόμενος στον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Φιλιππάκη έκανε λόγο για «δοσοληψίες του Φιλιππάκη με ένα επιχειρηματία που καταλήστεψε τα μίντια», ενώ τον συνέδεσε με τον φυγόδικο επιχειρηματία Κυριακίδη.
«Θα ήμουν χαρούμενος αν είχε κληθεί για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοεκδοτικά σκάνδαλα, αυτό της PROTONBANK.
Ο επιχειρηματίας Κυριακίδης, που σήμερα είναι φυγόδικος, αγόραζε ή έμπαινε σε συμμετοχές σε ότι εκινείτο στην αγορά με δάνεια από την PROTON BANK», ανέφερε.
Ακόμη είπε πως από την εφημερίδα «αναδείξαμε ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πήρε 9,2 εκατ. ευρώ από τον Κυριακίδη».
Ακόμη ο Γ. Κουρτάκης αναφέρθηκε στην κατάθεση Ψυχάρη στην Εξεταστική και σχολίασε «εδώ εξετάζετε επιχειρηματίες που λένε ότι έπαιρναν δάνεια με αέρα».
Ο εκδότης των Παραπολιτικών άφησε αιχμές και για τους εργολάβους που γίνονται εκδότες λέγοντας ότι «είναι το φυσιολογικό να γίνεται κάποιος δημοσιογράφος από εκδότης.
Το παράδοξο είναι να γίνονται εκδότες εργολάβοι και περίεργοι επιχειρηματίες όπως ο Κυριακίδης».
Όσον αφορά στον δανεισμό της εταιρείας του «ΠΑΡΑΕΝΑ ΕΠΕ» ο Γ. Κουρτάκης είπε ότι έχει σύμβαση παροχής πιστώσεως στην Εθνική με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό με πίστωση έως 960.000, το ποσό που αναλήφθηκε ανήλθε στα 800.000 ευρώ και σήμερα το υπόλοιπο είναι στα 111.083 ευρώ.
«Το δάνειο συνήφθη στις 4 Φεβρουαρίου 2014 και είχε ως χρόνο πληρωμής την 4η Φεβρουαρίου 2019 και θα αποπληρωθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2016 ύστερα από δική μου επιθυμία», ανέφερε.
Επισημαίνεται ότι το δάνειο ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και ο Γ. Κουρτάκης είναι κατηγορούμενος.
Για το ραδιόφωνο “Παραπολιτικά” ο Γ. Κουρτάκης είπε αγοράσθηκε με 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200.000 ευρώ τα έβαλε ο ίδιος και τα 800.000 είναι το δάνειο που πήρε από την Εθνική. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον πρώην ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ, 902 ο οποίος είχε πουληθεί στο «Ε» του ομίλου Βρυώνη.
Συνολικά ο Γ. Κουρτάκης έχει συνάψει τρία δάνεια με την Τράπεζα Αττικής.
1) στις 21 Δεκεμβρίου 2012 για 150.000 ευρώ. Θα πληρωνόταν σε 15 μήνες και πληρώθηκε, όπως επιβεβαιώνει επιστολή της τράπεζας.
2) 150.000 που είναι ενήμερο.
3) 300.000 που είναι ενήμερο και μένουν 213.000 ευρώ.

 tribune.gr/