Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ενίσχυσε τις δυνάμεις της στην Κριμαία η Ρωσία: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα

H Μόσχα ενισχύει τη στρατιωτική της δύναμη στην Κριμαία. Απαντά το ΝΑΤΟ. Φωτογραφία Έθνος.H Μόσχα ενισχύει τη στρατιωτική της δύναμη στην Κριμαία. Απαντά το ΝΑΤΟ.


Η Ρωσία έχει αναπτύξει αυτάρκεις στρατιωτικές δυνάμεις στην Κριμαία ικανές να απωθήσουν οποιαδήποτε επιχείρηση για την κατάληψη της χερσονήσου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια του τελικού σταδίου των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων που έγιναν στην Κριμαία.
Η Ρωσία προσήρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 μετά την εκδίωξη από την εξουσία του φίλα προσκείμενου στο Κρεμλίνο Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς έπειτα από μήνες διαμαρτυριών των αντιπολιτευόμενων στο Κίεβο.
Την ίδια ώρα ο γ.γ του ΝΑΤΟ Στόλντεμπεργκ δήλωσε πως και το ΝΑΤΟ προτίθεται να ενισχύσει τις ναυτικές του δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μάλιστα από τη Γεωργία την παραμονή της επίσκεψης Στόλντεμπεγκ στην Τουρκία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 http://mignatiou.com