Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Συρια: Εκεχειρία τέλος – Ξεκίνησαν πάλι σφοδρές μάχες!!1044235917
Promoted Content

Παρελθόν αποτελεί για την Συριακή κυβέρνηση η εκεχειρία η οποία είχε συμφωνηθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στις 9 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ η εκεχειρία δεν υφίσταται πλέον κατηγορώντας παράλληλα τις ΗΠΑ για «καταφανή επίθεση» εναντίον της χώρας του καθώς βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού στην Ντέιρ Εζόρ.

«Κάθε φορά που το Κράτος της Συρίας προελαύνει στο μέτωπο και καταγράφει πρόοδο στη διαδικασία της εθνικής συμφιλίωσης, τα κράτη που διάκεινται εχθρικά προς τα εμάς επιτείνουν την υποστήριξή τους στις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Τελευταίο παράδειγμα, η καταφανής επίθεση των ΗΠΑ εναντίον μιας θέσης του συριακού στρατού στο Ντέιρ Εζόρ προς όφελος της τρομοκρατικής οργάνωσης της ISIS», είπε πιο συγκεκριμένα ο Σύρος πρόεδρος για να προσθέσει:
«Τα μέρη που διάκεινται εχθρικά στη Συρία κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να συνεχίσουν τον πόλεμο οι τρομοκράτες» πρόσθεσε ο ίδιος.
Εκτός όμως από τον Άσσαντ και ανώτατος αξιωματικός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους αντάρτες, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, την επονομαζόμενη και ως «μετριοπαθή» αντιπολίτευση, ότι «δεν σέβονται καμία από τις δεσμεύσεις που προβλέπει η συμφωνία της Γενεύης» της 9ης Σεπτεμβρίου μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον.
Η Ρωσία κατηγορεί τους αντάρτες ότι παραβίασαν την εκεχειρία ούτε λίγο ούτε πολύ 302 φορές.
«Ακόμα πιο σημαντικό, η μετριοπαθής αντιπολίτευση δεν κράτησε αποστάσεις από το Μέτωπο της al-Nusra» πρόσθεσε ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός.
Αυστηρή ρωσική προειδοποίηση προς ΗΠΑ
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ρωσική στρατιωτική πηγή στη Συρία δήλωσε: «Δεν μας ενδιαφέρει το παιχνίδι που παίζουν οι ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες. Από εδώ και πέρα θα προστατεύουμε τον Συριακό Στρατό από άλλα “λάθη” αεροπορικών δυνάμεων»


Με την ανακοίνωση της παύσης της εκεχειρίας η συριακή Αεροπορία άρχισε ξανά τις αεροπορικές της προσβολές στα τμήμα της πόλης στο Χαλέπι που κατέχονται ακόμη από τζιχαντιστές και πιο συγκεκριμένα από τις οργανώσεις Jaysh Al-Fateh και Fatah Halab. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στο Χαλέπι που επικαλείται το ΑΜΝ οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στα ανατολικά προάστια της πόλης και νότια από την αστική περιοχή.
H ISIS ξεκίνησε από σήμερα το πρωί σφοδρό βομβαρδισμό του αεροδρομίου στην Deir Ezzor ύστερα από την αποδυνάμωση των συριακών δυνάμεων μετά τα πλήγματα που δέχθηκαν από την αμερικανική αεροπορική επιδρομή.
Βίντεο της ISIS από τις καταληφθείσες περιοχές μετά την αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στις συριακές δυνάμεις στην Ντέιρ Εζόρ θέσεις από τις οποίες έχει πανοραμική άποψη του αεροδρομίου που κατέχει ο συριακός Στρατός. Σίγουρα τα αεροσκάφη των ΗΠΑ της Αυστραλίας, Βρετανίας και Δανίας έδρασαν ως αεροπορική συνιστώσα της οργάνωσης.Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν προσπαθεί να ρίξει «λάδι στη φωτιά» στον όλεθρο της Συρίας καθώς ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεση των τουρκικών δυνάμεων να επεκτείνουν την «ζώνη ασφαλείας» στη γειτονική χώρα από τα 900 τ. χλμ. που είναι σήμερα στα 5.000 τ.χλμ.
«Στο πλαίσιο της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη, μια περιοχή 900 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει εκκαθαριστεί από τους τρομοκράτες μέχρι τώρα. Η περιοχή αυτή εκτείνεται νοτιότερα», δήλωσε ο Ερντογάν για να προσθέσει: «Αυτή θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι και τα 5.000 τ.χλμ.»
Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες στοχεύουν τώρα την πόλη αλ-Μπαμπ που τελεί υπό τον έλεγχο της ISIS..
«Η Τζαραμπλούς και η αλ-Ράι έχουν εκκαθαριστεί, τώρα κινούμαστε προς την αλ-Μπαμπ… Θα πάμε εκεί και θα σταματήσουμε της ISIS από το να είναι μια απειλή για εμάς», είπε.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), τον οποίο υποστηρίζει η Τουρκία, δεν θέλει την ανάμιξη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, επιρρίπτοντας στη «συμπεριφορά» αξιωματούχων των ΗΠΑ την ευθύνη για την παρόξυνση των εντάσεων με τους αντάρτες.
Ο Ερντογάν αναφερόταν σε έναν μικρό αριθμό δυνάμεων των ΗΠΑ που εισήλθαν στη συριακή πόλη αλ-Ράι την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για τον συντονισμό των αεροπορικών πληγμάτων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αλλά εκδιώχθηκαν κακήν-κακώς από τους ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι ανέφεραν πως «Χριστιανοί και Αμερικανοί δεν έχουν θέση ανάμεσά μας».
Η ISIS σε απάντηση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο αποκαλώντας τον Ερντογάν «Σκυλί των Σταυροφόρων» ορκιζόμενη εκδίκηση για την τουρκική επέμβαση.
Σε άλλο βίντεο της οργάνωσης ο φερόμενος ως διοικητής ενόπλου τμήματος του FSA (Hamza Division) Ahmad Musa al-Hussein εκτελείται πρώτα με πολυβόλο και στη συνέχεια αποκεφαλίζεται με την κατηγορία του κατασκόπου.
https://pbs.twimg.com/media/CstvJOAVIAMf5DQ.jpg:large http://www.triklopodia.gr/