Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Αμερικανοί Νεκροί δεν έχουν Μεγαλύτερη Αξία από αυτούς στον Υπόλοιπο Κόσμο - Φρένο από Ομπάμα στο Ρατσισμό Ανάμεσα στα Αθώα Θύματα …Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Γίνεται κουβέντα πολλές φορές για την διαφορά των αθώων θυμάτων από τις τρομοκρατικές ενέργειες και των αθώων θυμάτων των βομβαρδισμών σε εμπόλεμες ζώνες. Δηλαδή ποια η διαφορά κάποιου αμερικανού που σκοτώθηκε στους δίδυμους πύργους και κάποιας Σύριας που έχασε τα παιδιά της από βομβαρδισμούς μαχητικών της Δύσης ή της Ρωσίας. Προφανώς και δεν υπάρχει καμία διαφορά, διότι και στις δύο περιπτώσεις, με μια απλούστευση εργασίας, βλέπουμε αθώα θύματα και τελικά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή την σημαντικότατη αναλογία δείχνει να αντιλαμβάνεται ο αμερικανός πρόεδρος και να θέλει να βάλει φρένο σε νομοσχέδιο που να μπορούν οι αμερικανοί πολίτες, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους την 11 Σεπ., να πάνε στα δικαστήρια την Σαουδική Αραβία. Προφανώς αντιλαμβάνεται την δυσχερέστατη θέση που θα βρεθεί η Αμερική εάν κατ’ αναλογία όλοι όσοι έχασαν δικούς τους, από αμερικανικές στρατιωτικές δράσεις, αποκτήσουν ηθικό δικαίωμα να στραφούν δικαστικά κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Έτσι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο που πέρασε και από την Γερουσία και από την Βουλή των Αντιπροσώπων και που επιτρέπει στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 να προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον της Σαουδικής Αραβίας για να αποζημιωθούν, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, "Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλες χώρες να χρησιμοποιούν αυτό το νόμο ως μια δικαιολογία για να σέρνουν αμερικανούς διπλωμάτες ή μέλη αμερικανικών υπηρεσιών, ακόμη και αμερικανικές εταιρείες στα δικαστήρια σε όλο τον κόσμο", "Αναμένω ότι ο πρόεδρος θα ασκήσει βέτο σε αυτό το νομοσχέδιο όταν του παρουσιαστεί".

Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι στο σωστό δρόμο, διότι καταλαβαίνει απόλυτα ότι χαμένος από αυτή την υπόθεση θα είναι μόνο η Αμερική καθόσον θα πρέπει να απολογηθεί, για όλες τις συγκρούσεις, τις οποίες έχει προκαλέσει παγκόσμια και ξέρει πολύ καλά ότι μόνο λίγες δεν είναι και οι πιο πολλές είτε δεν έχουν δικαιολογία είτε νομιμότητα. Τελικά όμως πέρα από τα όποια συμφέροντα, αυτό το νομοσχέδιο εάν περάσει, θα καταφέρει να φέρει τον ρατσισμό και ανάμεσα στους νεκρούς, πηγαίνοντας την Αμερική πολλά χρόνια πίσω …  

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο