Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί “εξαφανίστηκαν” οι Τούρκοι από το Αιγαίο!Ψάχνουν πιλότους από ιδιωτικές εταιρείες!

turkish_pilots

Η τουρκική αεροπορία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Κυριολεκτικά. Χθες για πρώτη φορά μετά από τη 14η Ιουλίου εμφανίστηκαν δύο F-16 των Τούρκων στο Αιγαίο! Οι Τούρκοι έχουν “εξαφανιστεί” για ένα απλό λόγο: δεν έχουν πιλότους!

Οι διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν δεν έκαναν καμία διάκριση. Στην αεροπορία έχουν απομακρυνθεί έμπειροι πιλότοι κι έχουν προκληθεί πολύ μεγάλα κενά. Είναι τέτοια η κατάσταση που το επιτελείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο για χρησιμοποίηση πιλότων…από ιδιωτικές εταιρείες!!!
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο για την τουρκική αεροπορία, αλλά το σύστημα αυτό λειτουργεί σε ΗΠΑ και Ισραήλ. Οι Τούρκοι θέλουν να το αντιγράψουν, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι για τις ανάγκες που έχουν, μπορεί να λειτουργήσει.
Τι προβλέπει με απλά λόγια αυτή η περίεργη “ιδιωτικοποίηση”; Πιλότοι που πετούν σε ιδιωτικές εταιρείες -πολλοί προέρχονται από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας- θα ενταχθούν ξανά στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών πτήσεων και θα αποτελέσουν την “ρεζέρβα” σε μια “δεξαμενή” πιλότων που θα χρησιμοποιούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή. Στη θεωρία ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά στην πράξη είναι μάλλον δύσκολο να λειτουργήσει στην Τουρκία!
Φαίνεται ότι τα προβλήματα που προκάλεσε η μανία του Ερντογάν για “ξεκαθάρισμα” θα ταλαιπωρήσουν για κάμποσο καιρό την τουρκική αεροπορία. Αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας κάνει να εφησυχάζουμε.

militaire.gr