Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μυτιλήνη: Διαμαρτυρία κατά μεταναστών!!Χρυσαυγίτες χτύπησαν φοιτήτριες. Μια κοπέλα στο νοσοκομείο

 Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, 15 μέλη της Χρυσής Αυγής χτύπησαν τέσσερις κοπέλες φοιτήτριες που παρακολουθούσαν την κινητοποίηση κατοίκων εναντίον του κέντρου φιλοξενίας της Μόριας
 
Adtech Ad
Περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του ΙΚΑ Μυτιλήνης για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση του Hot Spot στη Μόρια.
 
AdTech Ad
Τις προηγούμενες ημέρες είχε ανακοινωθεί η στήριξη της κινητοποιήσεις την αυτοαποκαλούμενη Πατριωτική Κίνηση Λέσβου. Αισθητή είναι η παρουσία ακροδεξιών στην πορεία, με ανάλογου περιεχομένου συνθήματα. Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η συνάντηση της αντιπροσωπείας των διαδηλωτών με το Δήμαρχο φωνάζονταν συνθήματα όπως: "Γαληνέ ξεφτίλα βγάλε τη μαντίλα" καθώς και το: "Βγάλ' τους από την Μόρια και βαλ' τους στα βαπόρια".
Όπως αναφέρει το τοπικό emprosnet.gr, μέλη της Χρυσής Αυγής χτύπησαν φοιτητές που παρακολουθούσαν την κινητοποίηση, στην είσοδο της αγοράς κοντά στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.
Μάλιστα γίνεται λόγος για επίθεση 15 χρυσαυγιτών σε τέσσερις κοπέλες. Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, η αστυνομία ήταν παρούσα αλλά δεν παρενέβη. Μία από τις φοιτήτριες έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Επεισόδια στη Μόρια
Το μεσημέρι της Δευτέρας νέα επεισόδια ξέσπασαν μέσα στο Hot Spot μετά από διαμαρτυρία Παλαιστίνιων προσφύγων. Οι Παλαιστίνιοι προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία αναφέροντας ότι περιμένουν μήνες να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους και δεν έχουν περάσει ούτε από συνέντευξη. Στη συνέχεια άλλοι μετανάστες και πρόσφυγες χτυπούσαν τα κάγκελα φωνάζοντας ότι θέλουν να φύγουν για Αθήνα.
Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην περιοχή. Το Hot Spot της Μόριας εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους. Μεγάλη μερίδα μεταναστών και αλληλεγγυών κατευθύνονται από την Μόρια με πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης.
(Με πληροφορίες από: emprosnet.gr)