Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία ομογενή σε έντονο ύφος στον Πρωθυπουργό για Μνημόνιο-δημοψήφισμα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση. Φωτογραφία ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ


Νέα Υόρκη. Ενας ηλικωμένος άνδρας, που μάλιστα είχε προσκληθεί για να παραστεί σε εκδήλωση του οργανισμού “East Mediterranean Business Culture Alliance” στην διάρκεια της οποίας οι οργανωτές περίμεναν και τον Πρωθυπουργό και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα περνούσε αμέσως μετά τη ομιλία στην Γ.Σ. των Ηνωμένων Εθνών, ανέβηκε στο βήμα και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Αλέξη Τσίπρα. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «η αρχειοθέτηση της Ελληνοαμερικανικής Εμπειρίας στην διάρκεια του 21ου αιώνα».

Πράγματι και παρόλο που η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά, στην προγραμματισμένη της ώρα, κάποια στιγμή στην διαρκειά της ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να περάσει σε λίγο ο κ. Τσίπρας. Εν αναμονή μάλιστα της άφιξης του ο κ. Κάτσος, συντονιστής της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο κλάμπ «3 Γουέστ», αναγκάστηκε να ροκανίσει τον χρόνο. Μετά απο δέκα λεπτά, κατέφθασε ο Πρωθυπουργός και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ομιλητή τον στενό φίλο του κ. Τσίπρα και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητή Νίκο Αλεξίου.
Ο ομιλητής, μαζί με δύο ακόμα ομιλητές, τον καθηγητή κ. Αλέξανδρο Κιτρόεφ και τον επικεφαλής του Αρχείου του Αγάλματος της Ελέυθερίας και του Ελις Αιλαντ κ. Τζόρτζ Τσέλο, παρουσίαζαν ενα πολύ σημαντικό θέμα. Μετά απο την υποδοχή στον Πρωθυπουργό ξεκίνησε η παρουσίαση και έγινε ανταλλαγή δώρων με την προσφορά βιβλίων στον Πρωθυπουργό απο τον καθηγητή κ. Κιτρόεφ και τον καθηγητή κ. Νίκο Αλεξίου.
Τότε βρήκε την ευκαιρία ο ηλικιωμένος άνδρας, ο Ομογενής Δημοσθένης Κωνσταντάτος, που ήταν μάλιστα ενας εκ των καλεσμένων. Σηκώθηκε απο την θέση του και σε έντονο ύφος άρχισε να διαμαρτύρεται προς την πλευρά του Πρωθυπουργού. Θέμα της διαμαρτυρίας ήταν φυσικά το μνημόνιο, το δημοψήφισμα και η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την χώρα οι δανειστές.
Οπως ήταν φυσικό το ακροατήριο πάγωσε προς στιγμή και αμέσως στο σημείο του διαμαρτυρόμενου έφτασε πράκτορας της υπηρεσίας Secret Service μαζί με άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού. Ο συντονιστής και παρουσιαστής της εκδήλωσης κ. Ηλίας (Λούης) Κάτσος ζήτησε απο το μικρόφωνα να κληθεί η ομάδα ασφαλείας του κλάμπ. Τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως και πρίν ο ομιλητής ανέβει πάλι στο βήμα, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον ηλικιωμένο καθηγητή να καθίσει δίπλα του στην πρώτη σειρά.
Μετά απο αυτό η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά, μέχρι την αποχώρηση του Πρωθυπουργού, οποίος και έπρεπε να συμμετάσχει αμέσως μετά σε δείπνο με επαγγελματικούς συλλόγους της Ομογένειας στο Χάρβαρντ Κλαμπ της Νέας Υόρκης. Αλλά, λίγο πριν αποχωρήσει απο τον χώρο ο Πρωθυπουργός ζήτησε να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον ηλικιωμένο ομογενή σε διπλανή αίθουσα, όπως και έγινε.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης μέσα στην αίθουσα του κλάμπ «3 Γουέστ» υπήρχε μια κάμερα και ενας φωτογράφος. Πολλοί δεν απο το ακροατήριο απαθανάτισαν την σκηνή με τα κινητά τους.
Με ανακοινωσή του ο καθηγητή κ. Νίκος Αλεξίου, καταδικάζει τη συμπεριφορά του ομογενή και τον κατηγορεί ότι προσπάθησε με την στάση του να αποσπάσει τα 15 δευτερόλεπτα δόξας.
Αριστερά ο κ. Νίκος Αλεξίου. Φωτογραφία ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ
Αριστερά ο κ. Νίκος Αλεξίου. Φωτογραφία ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ
ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο κ. ΑΛΕΞΙΟΥ
SHAME ON YOU demosthenes (what a joke!!!!)
Today it was a great event by many community organizations and public academic institutions to inaugurate the Library of Greeks Abroad, as an expansion to the already established Oral History Archives.
This is a unique project in documenting the immigration experience of the Greeks in the USA. There is a huge archival material, photographs, journals, magazines, both in physical and digital form.
Note that the oral history archive is the first ever archive for the Greeks of NY and the Metropolitan Area.
Today at the event it was announced to provide $5,000 in scholarships for students and researchers who use the archives, plus some more advantages
The research is contacted by a public academic institution (CUNY).
Today’s event also included the first ever link of the archives in NY, CUNY with the archives of the National Library of Greece, the Archive Institute of the Hellenic Republic and more, in order to make research more accessible to the PUBLIC
Finally, it was a great chance for fundraising, since research needs funding.
And we, as a community lost this great chance for any support because of the so called 15 seconds of fame.
A great idiot had to ruin an academic event to focus on himself
Who can do something like this?
A big idiot probably.
CONGRATULATIONS FOR YOUR 15 SECONDS OF FAME
AND RUINING AN EVENT FOR GREEK IMMIGRATION, FOR THE ANTI-JUNTA RESEARCH, FOR RESEARCH ABOUT THE FUTURE OF THE GREEK AMERICAN COMMUNITY
WHAT A GREAT EXAMPLE YOU SET FOR THE HUGE NUMBER OF GRAD AND UNDERGRAD STUDENTS WHO CAME TO LEARN
SHAME ON YOU

YOU ARE AGAINST ANY DEMOCRATIC VALUE
WHO ARE YOU AFTER ALL
WHO GAVE YOU THE RIGHT TO BULLYING 200 PEOPLE WHO CAME TO HEAR A LECTURE ABOUT RESEARCH, SCIENCE, AND COMMUNITY
WHO ARE YOU TO SHOW NO RESPECT TO THE PRESENTERS AND CANCEL THEIR PRESENTATIONS?
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση. Φωτογραφία ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση. Φωτογραφία ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Φωτογραφία ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Φωτογραφία ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Φωτογραφία ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Φωτογραφία 
ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ
http://mignatiou.com