Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Κούρδοι Δείχνουν το Δρόμο σε ΗΠΑ και Ρωσία – Ομπάμα και Πούτιν οι Μαριονέτες στην Συρία …
Γράφει ο Χρήστος ΒαλκάνιοςΈχουν ακουστεί και γραφτεί περισσότερα, για την στάση των δύο μεγάλων ΗΠΑ και Ρωσίας απέναντι στην Τουρκία, στην Συριακή υπόθεση. Ακούγονται συνέχεια τα περί στρατηγικών συμφερόντων, μάλιστα ακούσαμε ότι η Ρωσία επίτηδες αφήνει τον Ερντογάν να καταστραφεί. Πως γίνεται όμως να τον αφήνει και από την άλλη να δηλώνει ο Πούτιν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εισβάλλουν …, σίγουρα πολύ συνωμοτικό για να είναι αληθινό. Ας επανέλθουμε όμως στην πραγματικότητα που ξεκάθαρα δείχνει ότι ο Πούτιν ενώ είχε το στοιχείο του αιφνιδιασμού στο χέρι του και τρέχανε οι αμερικανοί να προλάβουνε, τώρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν του χάλασε τα σχέδια με την εισβολή και το έξυπνο παιχνίδι με τις ΗΠΑ. Φτάσαμε στο σημείο να περιμένουμε την επόμενη κίνηση του Τούρκου, παρά αυτή των δύο μεγάλων. Εντελώς ανεπαρκείς για τέτοιο στρατηγικό παίγνιο. Όμως αυτό που οι μεγάλοι δεν μπορούν να διαχειριστούν, δηλαδή μια ξεκάθαρη τακτική κατά των Τούρκων ώστε να δοθεί ένα τέλος στην Συριακή κρίση, έρχονται να το αναλάβουν από μόνοι τους οι Κούρδοι που πλέον τα παίζουν όλα για όλα … Αυτοί πλέον είναι που θα προσπαθούν να αιφνιδιάσουν και αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν ένα καλό μάθημα στις αυθαιρεσίες των Τούρκων.


Έτσι, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο συριακός κουρδικός κλάδος YPG μαζί με το κουρδικό ΡΚΚ αποφάσισαν την δημιουργία νέου επίλεκτου ισχυρού στρατιωτικού σώματος που θα πολεμήσει με κάθε μέσο και με φανατισμό, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, την τουρκική κατοχή στην βόρειο Συρία, αλλά και σε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.


Όπως αναφέρεται, ο νέος αυτός στρατός ονομάζεται «Στρατός Συριακής Εθνικής Αντίστασης», (Suriye Ulusal Direnişi) και θα επιχειρεί σε μια μεγάλη έκταση από την περιοχή της πόλης Cerablus μέχρι την τουρκική περιοχή του Hatay, στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Στρατός αυτός, όπως τονίζεται στις ανακοινώσεις των Κούρδων, θα πολεμήσει με κάθε μέσο κάθε προσπάθεια αναβίωσης της οθωμανικής κυριαρχίας στην περιοχή, ενώ θα ενισχύσει τον απελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων της Τουρκίας. Οι ανακοινώνεις αυτές των Κούρδων ότι η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά την εισβολή της στο συριακό έδαφος, έγιναν στην πόλη Tel Rıfat της βορείου Συρίας που βρίσκεται υπό την κουρδική κυριαρχία.


Θεωρούμε ότι η νέα ανακοίνωση των Κούρδων σηματοδοτεί τι θα ακολουθήσει. Η Τουρκία πλέον έχει δύο δρόμους να διαλέξει ή να πολεμήσει πραγματικά, όχι σαν το φιάσκο της Γιαραμπλούς ή να αφήσει τους τσαμπουκάδες και να μείνει εκεί που είναι. Ομπάμα και Πούτιν σαν μαριονέτες τρέχουν πάλι πίσω από τα γεγονότα …
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο