Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Σ.Δ.Ο.Γ.Ε - ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και το ατόπημα στη ΔΕΘ


Το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές επανορθώσεις, με τον 20ετή αγώνα του, ενημερώνει,συνεχώς, υπεύθυνα και μεθοδικά,γιαυτό το δίκαιο Εθνικό μας θέμα. "

"Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στη ΔΕΘ, στις 12/9/2016, αυτόκλητος κυριολεκτικά, δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ανέλαβε να ερμηνεύσει υπέρ της Γερμανίας και κατά της Ελλάδος, τη συνθήκη του Λονδίνου του 1953, με την οποία χαρίστηκε ένα μεγάλο ποσοστό από τα συσσωρεμένα χρέη της Γερμανίας, την ίδια στιγμή που οι απαιτήσεις μας έναντι της Ελλάδος παρέμειναν ενεργές.

Και με πίεση των τότε Μεγάλων Δυνάμεων, αποφασίσαμε, προκειμένου να ανακάμψει η κατεστραμένη Γερμανία, να διεκδικήσουμε τις οφειλές μετά την ενοποίηση των δυο Γερμανιών ,σύμφωνα και με το δεσμευτικό όρο που υπάρχει στη συνθήκη του Λονδίνου του 1953. Και είναι γεγονός ότι αυτή απόφασή μας συνετέλεσε τα μέγιστα στο μεταπολεμικό Γερμανικό θαύμα.

Από το 1990, όμως, χρονιά της Γερμανικής Ενοποίησης, έχουν περάσει 26 χρόνια, και η Γερμανία αρνείται να συζητήσει το θέμα των επανορθώσεων και κάθε άλλης οφειλής.Κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις, κληρινγκ, αρχαιολογικοί θησαυροί κλπ..

Το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές επανορθώσεις, με τον 20ετή αγώνα του,
ενημερώνει,συνεχώς, υπεύθυνα και μεθοδικά,γιαυτό το δίκαιο Εθνικό μας θέμα.

Και τώρα,η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, έχει εξαντλήσει το μέγιστο αυτό θέμα, με τις μακροχρόνιες συνεδριάσεις της, τις ακροάσεις και το υλικό που συγκεντρώθηκε.

Στο οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται και το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους - αλλά και του Γενικού Λογιστηρίου, που αποτελούν οδηγό για περαιτέρω ενέργειες διεκδίκησης των Ελληνικών απαιτήσεων.

Και έτσι προκύπτει το ερώτημα ποιοι οι λόγοι που ο κύριος Λεβέντης γνωμοδοτεί εκ του προχείρου, ερχόμενος σε αντίθεση με τα συμπεράσματα του πορίσματος και σε βάρος κατοχυρωμένων Ελληνικών απαιτήσεων;

Όταν μάλιστα στην επίσημη Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής (27.7.16),στη σελίδα 166, η Ένωση Κεντρώων (εκπρόσωπος κ.Μάριος Γεωργιάδης), σε 9σέλιδο σχέδιό της : « αποτιμά θετικά και υπερψηφίζει την έκθεση της Επιτροπής …και αναγνωρίζει ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος…»

Παρακαλούμε θερμά τον κ.Λεβέντη, να ξαναδιαβάσει το 9σέλιδο σχέδιο του Κόμματός του, ελπίζοντας ότι θα αναθεωρήσει τις,επικίνδυνα,λαθεμένες θέσεις του.

Για το ΕΣΔΟΓΕ

Ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής

Στέφανος Ληναίος