Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

«Πόρτα» του Ομπάμα στον Ντουτέρτε -Ο Φιλιππινέζος τον έβρισε, ο Αμερικανός ματαίωσε τη συνάντησή τους


ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΛΑΟΣ
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ AP Photo/Carolyn Kaster
Μετά από την απίστευτη φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον Φιλιππινέζο ομόλογό του, ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε τελικά να ματαιώσει τη μεταξύ τους συνάντηση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντούσε τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε την Τρίτη, στο Λάος. Ομως, ο Φιλιππινέζος ηγέτης άναψε φωτιές, όταν μίλησε για τον Ομπάμα χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου.

Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το τι θα πει στον Ομπάμα σχετικά με τις εξωδικαστικές εκτελέσεις στις Φιλιππίνες, στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο Ντουτέρτε στα ναρκωτικά, εκείνος προειδοποίησε τον Αμερικανό να μην θίξει το θέμα, αλλιώς «πουτ@@@ς γιε θα σε βρίσω»,πρόσθεσε, σύμφωνα με το AFP.
Δεν προκαλεί εντύπωση λοιπόν το γεγονός ότι μετά από όλα αυτά, η μεταξύ τους συνάντηση ματαιώθηκε, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου ασφαλείας των ΗΠΑ, Νεντ Πράις.
Ο ΟΗΕ, διπλωμάτες και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν τον Ντουτέρτε γιατί υποκίνησε ένα πόλεμο στα ναρκωτικά που, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχει ως αποτέλεσμα 2.400 θανάτους μέσα σε μόλις δύο μήνες.
«Πρέπει να σέβεσαι. Οχι απλά να εκτοξεύεις ερωτήσεις και δηλώσεις. Πουτ@@@ς γιε, θα σε βρίσω σε αυτή τη συνάντηση», απάντησε, σύμφωνα με το AFP. «Θα κυλιστούμε στη λάσπη σαν γουρούνια, αν μου το κάνεις αυτό», πρόσθεσε.
Ο Ντουτέρτε ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του τον Ιούνιο και υποσχέθηκε να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα με τα ναρκωτικά στη χώρα. «Αν γνωρίζετε εθισμένους, σκοτώστε τους οι ίδιοι», είπε μεταξύ άλλων στους υποστηρικτές του την ημέρα της ορκωμοσίας του.


Πηγή: www.iefimerida.gr