Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Μπαγκντάντι διέταξε τους «Γκρίζους» να αναλάβουν την ασφάλεια της Μοσούλης

Ο Μπαγκντάντι διέταξε τους «Γκρίζους» να αναλάβουν την ασφάλεια της Μοσούλης
Τζιχαντιστές κομάντος από το αποκαλούμενο «Γκρίζο Τάγμα» ανέπτυξε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στις εισόδους και εξόδους της πόλης Μοσούλη, αναθέτοντας σε αυτούς τους «κομάντος» των τρομοκρατών την ασφάλεια και αστυνόμευση της κατεχόμενης ιρακινής μεγαλούπολης.
Σύμφωνα με το IraqiNews, οι «ειδικές δυνάμεις» των τζιχαντιστών ανέλαβαν τα πόστα ασφαλείας της Μοσούλης ύστερα από προσωπική εντολή του αρχιτρομοκράτη «χαλίφη» Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Το «Γκρίζο Τάγμα» είναι μια δύναμη που δημιουργήθηκε εξαρχής από τον ίδιο τον ηγέτη του ISIS και αποτελείται από εξαιρετικά αφοσιωμένους σε αυτόν τζιχαντιστές.
Η λεγόμενη «ισλαμική Αστυνομία», δηλαδή η ένοπλη δύναμη των τρομοκρατών που ασκεί αστυνομικά καθήκοντα στη Μοσούλη και φρουρούσε και τις εισόδους της πόλης, παρέδωσε τον έλεγχο των «πυλών» της πόλης στους «Γκρίζους».
Ο λόγος που οι «Γκρίζοι» τέθηκαν σε υπηρεσία είναι γιατί η ηγεσία του «χαλιφάτου» ανησυχεί από πιθανή κατάρρευση της οργάνωσής τους μέσα στη Μοσούλη, όσο πλησιάζουν τα ιρακινά στρατεύματα από τα νότια της πόλης, επιθυμώντας με αυτή την επίλεκτη φρουρά να ελέγξει τις πύλες της Μοσούλης και να διατηρήσει την πειθαρχία.
tribune.gr