Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Κομισιόν: «Θετικό» το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες

ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Κομισιόν: «Θετικό» το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες
Ο επικεφαλής εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία σε επίπεδο ΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και πως τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να ρυθμίσουν την εσωτερική τους αγορά, αρκεί να μην παραβιάζουν τις κοινοτικές συνθήκες.Την ικανοποίηση της Κομισιόν από το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα εξέφρασε ο επικεφαλής εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς επισημαίνοντας ότι είναι μία διαδικασία, η οποία φέρνει επιπλέον έσοδα στο κράτος, κάτι το οποίο είναι «θετικό».
Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο, για το αποτέλεσμα της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η Επιτροπή έχει, ήδη, τοποθετηθεί επί αυτού του θέματος, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες.
Σημείωσε δε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι μία διαδικασία, η οποία φέρνει επιπλέον έσοδα στο κράτος, κάτι το οποίο είναι θετικό.
 
Επανέλαβε ακόμη την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, στα οποία βασίζεται το ελληνικό πρόγραμμα.
Σε συνέχεια της επιστολής των τριών επιτρόπων για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εurostat.
Τέλος, ανέφερε ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Eurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα και η Επιτροπή αναμένει ότι θα συζητηθεί και το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ.
ethnos.gr