Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ν. Τόσκας: Οι Γάλλοι μας ζητούν «τεχνογνωσία» από την επιχείρηση της Ειδομένης!!

Ν. Τόσκας: Οι Γάλλοι μας ζητούν «τεχνογνωσία» από την επιχείρηση της Ειδομένης
Τεχνογνωσία από την Ελλάδα αποκάλυψε ότι ζήτησαν οι Γάλλοι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ώστε να αντιμετωπίσουν την δική τους Ειδομένη, το Calais, όπου βρίσκονται περί τους 8.000 μετανάστες. Μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για τα Εξάρχεια ο κ. Τόσκας παρουσίασε ως επίτευγμα την επιχείρηση της Ειδομένης και μάλιστα τόνισε ότι «θέλουν να πάρουν μαθήματα να δούνε πως εμείς ενεργήσαμε» (!).

Σε ότι αφορά τα Εξάρχεια μίλησε για αδράνεια από πλευράς ΝΔ αλλά και για ανάγκη αναδιοργάνωσης της αστυνομίας. «Δεν υπήρχε σύνδεση με την κοινωνία, η κοινωνία έβλεπε απέναντι την αστυνομία», σημείωσε και έκανε λόγο για αυτονόμηση της ομάδας Δ.
«Ήταν ομάδα δημιουργίας επεισοδίων και όχι πρόληψης και καταστολής», τόνισε και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έκανε επιχειρήσει εντυπώσεων στα Εξάρχεια «με κάμερες τοποθετημένες και άλλα τέτοια αστεία πράγματα». «Πότε κάηκε η Αθήνα, πότε πέταγαν τα ψυγεία, πότε έγιναν τα μεγάλα επεισόδια του Πολυτεχνείου, πότε τόλμησε η αστυνομία να μπει τα Εξάρχεια συστηματικά με πληροφορίες. Αναγκαστήκαμε να στήνουμε επιχειρήσεις και συστήματα πληροφοριών από την αρχή. 46 καταλήψεις στα Εξαρχίας επί εποχής δική σας. Συγκρίνετε με τα δικά σας στοιχεία. Πότε συλλάβατε κάποιον που χτύπησε αστυνομικό; Ποτέ!», συμπλήρωσε ο ίδιος.  
Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε απευθυνόμενη προς τον Ν. Τόσκα: «Αν δεν προχωρήσετε αποφασιστικά και δεν συγκρουστείτε με την πτέρυγα του κόμματός σας που σας ζητά να κάθεστε αδρανείς».
Ο Μ. Βορίδης κατήγγειλε τις ένοπλες περιπολίες των αναρχικών και μίλησε για κάτι πρωτόγνωρο, με την Κατερίνα Παπακώστα να συμπληρώνει: «Αντί να αναδειχθεί σε μια σύγχρονη Μονμάρτη, έχει αναδειχθεί σε ένα άβατο. Έχετε κάνει κάποια συμφωνία; Σας κάνουν ρεζίλι καθημερινά, σας εκδικούνται γιατί άλλα λέγατε κι άλλα κάνετε».
«Ποιοι σας δημιουργούν αναχώματα και δεν σας αφήνουν να κάνετε την δουλειά σας;», αναρωτήθηκε ρητορικά ο Β. Κικίλιας, την ώρα που η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι «οι κάτοικοι των Εξαρχείων δεν είναι πολίτες που έχουν λιγότερα δικαιώματα».

 http://www.liberal.gr/arthro/80032/politiki/2016/n-toskas-oi-galloi-mas-zitoun-isontechnogonsiasin-apo-tin-epicheirisi-tis-eidomenis.html