Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

EΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ/5ηAFW AVIATION DEVELOPMENT CONFERENCE 13-9-2016/ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ1)ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΗΜΕΡΙΔΑ . ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΩ ΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΗΜΕΙΩΝ , ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ 'ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ" ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΟΗΔΡΕΥΣΕ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α/ΓΕΑ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ. ΕΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΗΡΕΜΟΣ-ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ 2002.EINAI ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ.

2)ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ-ΣΥΜΠΟΣΙΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕ ΑΠΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΕΙΤΕ ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ) ΣΕ 55 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΑΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ ΚΡΑΤΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ-CDs κλπ. ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ. ΑΡΑ ΜΙΛΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ, ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΛΠ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΛΠ ΑΠΟ 37 ΧΩΡΕΣ.

3)ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ Η ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ. ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΡΑ ΓΛΩΣΣΑ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΑΝΤΙΛΗΨΙΑΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ(ΑΥΤΟ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ) ΤΗΣ ΑΝΑΠΛ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΠΛΗΝ 3-4 ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΤΟΜΟΣ. ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ Ή ΚΑΙ Ο ΒΙΤΣΑΣ 'ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΑΝΕ Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΕΛΟΝΙ"

4)ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΧ ΓΓ/ΝΑΤΟ Ή ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΡΑΜΣΕΦΕΛΝΤ-ΚΟΕΝ-ΑΣΠΕΝ-ΑΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡ-ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΕΙΤΣ Ή ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ 4-5 ΩΡΕΣ. ΟΠΟΤΕ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ....ΣΟΒΑΡΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΨΕΚΑΣΤΕ-ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ-ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ'.Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ....ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ. ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ. ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΣ Α/ΓΕΑ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑΣ) Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΜΑΧΙΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ(ΠΧ ΤΗΣ AIR DOCTRINE COMMAND H THΣ AIR COMBAT COMMAND Ή ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΧΩ 14 ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ USAFΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 1998-2013 ΣΕ ΡΑΜΣΤΑΙΝ-ΑΒΙΑΝΟ-ΒΟΥΣΤΡΕΧΤ-ΜΟΛΣΓΟΥΩΡΘ-ΚΑ. ΜΙΛΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΠΑΝΤΟΤΕ.

5)ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ Η ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ, ΝΕΥΡΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ "ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ' ΟΝΟΜΑΤΙ Δ, ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ) ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ , ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΛΟΓΟΥ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΕ ΠΥΓΜΗ.. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ (ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΑ) ΗΣΑΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ "ΤΟΥ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ". ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.