Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Πάλι τα ίδια ο Ερντογάν: Τουρκικά αεροσκάφη έκαναν την εμφάνισή τους στο FIR Αθηνών!!

FILE PHOTO: Ελληνικά πολεμικά αναχαίτισαν τα τουρκικά πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά. Φωτογραφία υπουργείο Αμυνας της Ελλάδος Ελληνικά πολεμικά αναχαίτισαν τα τουρκικά πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά.


Για πρώτη φορά μετά την Πέμπτη 14 Ιουλίου-παραμονή του πραξικοπήματος στην Τουρκία- τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν χθες την εμφάνισή τους στο FIR Αθηνών.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Καταγράφηκε μία
παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη που δεν έφεραν όπλα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Στις 14 Ιουλίου 6 τουρκικά αεροσκάφη -2 οπλισμένα- και 3 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 16 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.
Την προηγουμένη ημέρα (13 Ιουλίου) αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας της τουρκικής ακτοφυλακής είχε πετάξει πάνω από την Παναγία του συμπλέγματος των Οινουσών στα 1.500 πόδια, ενώ ζεύγος τουρκικών F-16 είχε πετάξει πάνω από τους Καλόγερους στα 32.000 πόδια.
ΑΠΕ, ΚΥΠΕ
Ελλάδα, Αθήνα

 http://mignatiou.com