Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Κούρδοι ετοίμασαν φάκελο με αποδείξεις για τις σχέσεις Τουρκίας – ISIS

Οι Κούρδοι ετοίμασαν φάκελο με αποδείξεις για τις σχέσεις Τουρκίας – ISIS
Οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας ετοίμασαν έναν αποκαλυπτικό φάκελο ο οποίος περιέχει πάμπολλα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεργασία της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), τον οποίο σκοπεύουν να τον στείλουν σε όλους τους διεθνείς φορείς -προφανώς και ξένες κυβερνήσεις- που ενδιαφέρονται για το θέμα.

Όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, ο φάκελος περιέχει αποδεικτικά στοιχεία για τα ανοιχτά περάσματα από την Τουρκία προς το έδαφος της Συρίας, για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών, για το λαθρεμπόριο πετρελαίου και πώς η Τουρκία ανεφοδίαζε τους τρομοκράτες.
Τον φάκελο έχει συγκεντρώσει το Σώμα Διεθνών Σχέσεων του καντονιού Αλ Τζαζίρα (βορειοανατολική Συρία).
Πολλά έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία περιήλθαν στα χέρια των Κούρδων μετά τις αρχές του 2015, όταν άρχισαν να νικούν το Ισλαμικό Κράτος και να το εκδιώκουν από τις περιοχές που είχε καταλάβει στη βόρεια Συρία.
Στα αποδεικτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται πολλές ταυτότητες Τούρκων τζιχαντιστών, που σκοτώθηκαν στις μάχες, αλλά και αποδείξεις ότι πολλοί Τούρκοι τζιχαντιστές έφεραν και τις οικογένειές τους στη Συρία.
Ο Αμπντούλ Ραχίμ Χαλέντ, γνωστός και με το όνομα Αμπού Ισλάμ Αλ Γαρίμπ, τζιχαντιστής που πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Κούρδους, έχει καταθέσει ότι οι ξένοι μισθοφόροι που ήθελαν να περάσουν από την Τουρκία στη Συρία για να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση, συγκεντρώνονταν στις τουρκικές πόλεις Όρφε, Ντιλόκ και Γκαζιαντέπ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Υπάρχει επίσης έγγραφο που αποδεικνύει ότι το προσφυγικό στρατόπεδο Αρφάντ, στο έδαφος της Τουρκίας, ήταν στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών.
Ο φάκελος περιέχει και πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες τζιχαντιστών που τις τράβηξαν στην Τουρκία πριν περάσουν στη Συρία.

tribune.gr