Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Και το φουτουριστικό USS Zumwalt του USN έβγαλε πρόβλημα!

Προσωπικό του αντιτορπιλικού νέας γενιάς του αμερικανικού ναυτικού, του USS Zumwalt που διαθέτει χαρακτηριστικά μειωμένης παρατηρησιμότητας (stealth), εντόπισαν μηχανικό πρόβλημα στο σύστημα πρόωσής του, ενώ το πλοίο βρισκόταν στον ναύσταθμο του Norfolk, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι του US Navy.

Στο Zumwalt διενεργούνταν τελικός έλεγχος στα όπλα και εκπαίδευση του προσωπικού καθ’ οδόν για προς το Σαν Ντιέγκο που θα είναι η βάση του, όταν ανακαλύφθηκε το πρόβλημα, το οποίο οφειλόταν σε διαρροή θαλασσίου ύδατος στο σύστημα πρόωσης και συγκεκριμένα στο σύστημα λίπανσης ενός βοηθητικού κινητήρα.
Διαπιστώθηκε ότι οι επισκευές θα ήταν καλό να ολοκληρωθούν στο λιμάνι που βρισκόταν προτού το πλοίο ανοιχτεί στη θάλασσα πηγαίνοντας για το Σαν Ντιέγκο. Εκτιμάται, ότι το πρόβλημα θα απαιτήσει ίσως και δύο εβδομάδες για να αποκατασταθεί.
Δεν είναι σαφές αν η μηχανική ατύχημα θα οδηγήσουν σε αναβολή της τελετής ένταξης του πλοίου στο αμερικανικό Ναυτικό που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκυτωβρίου στη Βαλτιμόρη, αν και επιχειρησιακά προβλέπεται να ενταχθεί το 2018, μετά τη διενέργεια εκτεταμένων θαλασσίων δοκιμών και αξιολογήσεων.
http://www.defence-point.gr/news/?p=161073