Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ" ΝΙΚΗ" ΤΩΝ ΝΟΡΑΤΛΑΣ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1974/ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ/ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ1)ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1FM ΕΓΙΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΔ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΤΕ . ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΟΡΑΤΛΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. . ΑΠΟ ΦΙΛΑ ΠΥΡΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΧΟΥΝΕ ΛΕΧΘΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΕΧΩ ΓΡΑΦΕΙ ΒΙΒΛΙΑ. ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΚΕΛΕΙΑ ΔΕ ΗΜΟΥΝΑ ΧΘΕΣ . ΗΤΑΝ Ο ΑΜΕΣΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ. ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1976 ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ(ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ). ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ. ΕΚΔΗΛΗ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ...(ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΗΛΙΚΙΑ).ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΣΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΓΗΙΝΩΝ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ. ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ(ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΩ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ....). ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ.ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ. ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...

2)ΠΟΛΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΥΣΤΕΡΟΥΣΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΝΑ ΠΗΓΑΝΕ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ. ΓΟΝΝΕΙΣ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΕΣΤΩ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ. ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ/ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΑ). ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΤΕ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΠΑΡΑΠΑΙΟΝΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ(ΜΠΟΝΑΝΟΣ-ΓΑΛΑΤΣΑΝΟΣ-ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ). ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Ο ΕΝΑΣ ΑΡΑΧΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΕΥΤΟΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ....ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ. ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΚΑΝΑΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΡ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

3)ΤΩΡΑ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΙΛΟΤΟΥΣ , ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΕ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ(ΡΟΔΟΣ/ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ....ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...)....ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ...Ή ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ....ΜΕΣΩ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ!!ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2 ΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΡΕΠΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΕΘΑ. ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ....ΑΣ ΜΗΝ ΠΩ..(..ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗΣ....ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΣΑΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.)
ΚΑΠΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΣ ΚΑΙ ΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ; ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΜΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ.
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΓΕΝΝΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩ.
ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΘΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ(ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ)/ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠ ΑΝΔΡΑΓΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ. ΝΕΑΡΟΣ ΣΤΑ 22 ΧΡΟΝΙΑ /ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ/ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ-ΒΙΤΣΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ. ΚΛΠ. ΕΓΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΣΑΩ.


4)ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΙΜΗΘΕΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΛΠ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΟΙΟΙ...ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟΥ. ΠΧ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΧΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΝΤΡΙΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΡΙΛΑΝΤ. ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΠΙΣΗΜΑ. ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ(ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ...ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ...). ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ. Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΙΓΛΗ. Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΗΓΗΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ. ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ. ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΙ...ΟΠΩΣ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ WEST POINT ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ, ΑΡΡΙΒΙΣΤΕΣ, ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ.


5)ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΕ 4 ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΥΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ. (ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ...ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ...).ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΣΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΙΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΚΑ ΤΟΥ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ(ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ). ΣΟΥΔΑ, ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ(ΚΙΛΚΙΣ), ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ (ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΜΚΤΣΑΛΑΝ ΚΑ. . ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΕΧΩ ΠΑΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ(ΓΑΛΛΙΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΒΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ/ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ "ΗΓΕΜΩΝ". ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΕΒΙΛ ΣΟΥΡ ΜΕΡ. ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 5000 ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΑΤΟΝ.(ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ). ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΙΜΕΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΛΕΙΑ. ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ. ΕΔΩ ΤΙ ;ΠΩΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΑΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ;  
ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΤΖΩΗ.
ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ;ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ /ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ/ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ .