Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Μάχη της Αλ-Μπαμπ, 29.10.2016: Το κουρδικό YPG εμποδίζει την δυνατότητα επιθέσης του Ελευθέρου Συριακού Στρατού (FSA) κατά του κυβερνητικού συριακού στρατού στο βορειοανατολικό Χαλέπι

Click to see the full-size map
Οι  Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) και οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Άγκυρας (τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις + ισλαμικές ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από τη Τουρκία) ανταγωνίζονται στη βορειοανατολική ύπαιθρο  της πόλης του Χαλεπιού στη Συρία.

Και οι δύο δυνάμεις κατέλαβαν πρόσφατα μια  δέσμη χωριών από τη τρομοκρατική ομάδα Νταές προς την κατεύθυνση της Αλ-Μπαμπ . Το κουρδικό YPG επιτέθηκε με επιτυχία στην περιοχή στους μαχητές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, και ήδη ανακατέλαβαν μερικά χωριά (τουλάχιστον τα χωριά Tall Malid και Jisr ash-Samuqah ) από τους τελευταίους.
Την ίδια ώρα, ο συριακός στρατός κέρδισε 5 χωριά στην περιοχή: Tal Qarah, Kafr Qaris, Tal Susin, Fafin, Babinnis, Tal Shair.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Μόσχα και η Δαμασκός πιστεύουν ότι η Κουρδική λωρίδα (buffer zone) διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, εμποδίζοντας την ισλαμική ομάδα Harakat Nour al-Din al-Zenki και άλλες φιλο-τουρκικές ομάδες να επιτεθούν στο συριακό στρατό και τους συμμάχους του στην πόλη του Χαλεπιού. Ο ΕΣΣ υπενθυμίζει ότι η Harakat Nour al-Din al-Zenki  ανακοίνωσε επίσημα  ότι το επόμενο στάδιο της Επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη της Τουρκίας θα περιλαμβάνει μια προώθηση προς τις «δυνάμεις του καθεστώτος» στο Χαλέπι.
Στρατιωτικές πηγές λένε ότι οι πρόσφατες κουρδικές επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά του Χαλεπιού είχαν ανεπίσημα την υποστήριξη της Ρωσίας και της συριακής κυβερνήσης και ότι οι Ρώσοι εξασφάλισαν αυξημένες στρατιωτικές προμήθειες στο YPG στην περιοχή.

https://southfront.org/kurdish-ypg-prevents-possibility-of-fsas-attack-on-syrian-army-in-notheastern-aleppo/

Syrian Army Liberates 5 Villages from ISIS in Northeastern Aleppo


Last night, the Syrian army and the National Defense Forces (NDF) liberated 5 villages from the ISIS terrorist group in the northeastern countryside of Aleppo city.

Tal Qarah, Kafr Qaris, Tal Susin, Fafin, Babinnis, Tal Shair were liberated. The army and the NDF also set control of the Infantry School in the area.

The government forces’ advance was synchronized with operations of Kurdish forces in the same area.
Click to see the full-size mapClick to see the full map

http://infognomonpolitics.blogspot.g