Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-2/ΔΙΕΘΝΗ/ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ1)ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ-ΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΤΑΣΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Η ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΟΝΓΚ ΓΙΑΝΓΚ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ASEAN.(ΜΑΛΑΙΣΙΑ-ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ-ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑ) 

 

2)ΤΟ ΧΑΛΕΠΟΓΚΡΑΝΤ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΟΙ ΡΩΣΟ-ΣΥΡΙΑΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΩΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΟΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΛΥ. ΕΧΟΥΝΕ ΠΛΗΓΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ(Μ-2 ΚΑΙ Μ-10), ΕΝΩ Η ΜΟΣΧΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΤΥΠΟΥ ΣΟΒΙΕΤ ΣΕ ΚΑΝΤΑΧΑΡ-ΧΕΡΑΤ-ΤΖΑΛΑΛΑΜΠΑΝΤ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΟ 1982-1986 ΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΥΠΟΥ ΓΚΡΟΖΝΙ ΤΗΣ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑΣ.(ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΕΣ/ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟΥ ΤΣΕΤΣΕΝΙΚΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ)

3)ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΕΡΙ-ΛΑΒΡΩΦ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΚΑΛΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Η ΜΟΣΧΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΠΥΚΝΟΙ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ ΠΡΟΒΑΛΕ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΑΛΛΙΑΣ-ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΟΓΚΡΑΝΤ. ΑΝ ΚΑΙ 11 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟ-ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ-ΛΑΤΙΝΙΚΕΣ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΒΑΛΕ ΒΕΤΟ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΑΠΕΙΧΕ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ.ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. 

4)ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΥΡΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΣΕ 6 ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F-22 RAPTOR. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ S-300/S-400 ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝΕ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ "ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ" ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-300, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ Ή ΕΙΧΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ S-300 ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΦΥΓΑΝ ΚΡΥΦΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΔΥΟ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΡΑΤΩΝ(ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΩ)

5)Η ΜΟΣΧΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΙΣΚΑΝΤΕΡ (ΕΔΑΦΟΥΣ-ΕΔΑΦΟΥΣ)ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΝΙΝΙΓΚΡΑΝΤ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΙΣ 3 ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΩΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΜΕ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ, (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ). ΕΙΔΙΚΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ....ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΒΑΛΕΡΙ ΦΓΕΡΑΣΙΜΩΦ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2014.

6)ΕΝΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 15ΗΜΕΡΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΑΝ.. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ-ΜΟΣΧΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006.

7)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ...ΠΟΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ...(ΟΜΑΧΑ/ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ-ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ΣΠΡΙΝΓΚΣ/ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑΜΠΑ/ΦΛΟΡΙΝΤΑ)

8)Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ, ΕΝΩ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΡΩΣΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ...

9)ΣΦΟΔΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΥΣΗΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΡΩΣΩΝ ΧΑΚΕΡΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ. Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ-ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΕΣΚΩΦ-ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ. Η ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ.