Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

ΤΡΕΛΛΑ-ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ...../ΜΕΡΟΣ-3.....ΜΗΠΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ; ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ..... ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


     

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ  
Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙ 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ-ΜΗ ΓΡΑΜΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ/
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.....(ΥΠΟΨΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΙΟ-ΙΟΥΝΙΟ).
 40.    Η απόφαση της Τουρκίας είναι οριστική παρά την όποια λόγω Συρίας προβληματική κατάσταση της με , παραπλανητικές κινήσεις στο Αιγαίο, παρενόχληση του ελληνικού ναυτικού και αεροπορίας με πιθανή στοχοποίηση μικρονήσου ή νησίδας ή βραχονησίδας εκδήλωση σε συνδυασμό με αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της Ελλάδας και ειδικότερα δημιουργία εντάσεων  στη Θράκη. Ο σκοπός είναι προφανής, η καταπόνηση των Ελληνικών δυνάμεων σε 2 μέτωπα και η συντομότερη κατάρρευση του εσωτερικού μας. μετώπου,
         41.    Και ενώ οι συγκρούσεις στις μεγάλες πόλεις συνεχίζονται με το κόστος των ζημιών να ανεβαίνει επικίνδυνα , στην ύπαιθρο κάνουν την εμφάνισή τους ομάδες 3-5 ατόμων(ψευτο-λαθρονετανάστες) που κινούνται ύποπτα κοντά σε ευαίσθητες περιοχές. Ειδικότερα στην Πτολεμαϊδα εντοπίστηκαν ομάδες υπόπτων να κινούνται με οχήματα κοντά στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ  και να φωτογραφίζουν τις εγκαταστάσεις. Τίθεται σε εφαρμογή η προστασία των κοινωφελών έργων και εγκαταστάσεων και τα κατά τόπους ΤΕ αναλαμβάνουν την φύλαξή τους.
42.       Αν σκεφτούμε ότι σε περίοδο κρίσης ή σύρραξης την ευθύνη της ασφάλειας των μετόπισθεν, όπως  και την αντιμετώπιση μορφών ασύμμετρων απειλών (π.χ. δολιοφθορές, ανταρτοπόλεμος, καταδρομικές επιχειρήσεις, ομάδες ατάκτων, υβριδικές ενέργειες  κλπ) την επωμίζονται στην πλειοψηφία τους οι μονάδες εθνοφυλάκων… τότε μπορούμε να μιλάμε για απώλειες και καταστροφές που θα υπερβαίνουν ακόμα και τις εκτιμήσεις του Πενταγώνου. Ο λόγος είναι προφανής… τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά σε ότι αφορά στις δυνατότητες του αντιπάλου και δυστυχώς αυτές αν και έχουν καταγραφεί σε διάφορες κατά καιρούς μελέτες, εν τούτοις παραμένουν μόνο στα συρτάρια των Επιτελείων  χωρίς να έχει γίνει κάποια προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος αποτροπής αλλά και αντιμετώπισης αυτών των μορφών απειλών.
43.       Με δεδομένο λοιπόν την ανεπάρκεια των εθνοφυλάκων σε εκπαίδευση (τα στατιστικά του ποσοστού συμμετοχής χαμηλότατα .- συμμετοχή όχι πάνω από 10%...), σε κίνητρα και ζήλο για την παρεχόμενη εκπαίδευση, σε εξοπλισμό και μέσα, συμπεραίνεται ότι η αποστολή των Μονάδων Εθνοφυλακής περιορίζεται πάρα πολύ αισθητά και μόνο σε αναθέσεις φύλαξης κτηρίων και εγκαταστάσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει και ότι θα αποτραπεί οποιαδήποτε ενέργεια εκτέλεσης δολιοφθοράς. Οι δράσεις και οι μέθοδοι που αναπτύχθηκαν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους Αμερικανούς(που τις είδα και μελέτησα ο ίδιος επί χρόνια) αλλά και στους συμμάχους τους (σημειωτέον ότι στις περιπτώσεις Ιράκ και Αφγανιστάν δεν υπήρχαν μονάδες εθνοφυλακής, αλλά επίλεκτες ειδικές δυνάμεις του τακτικού στρατού, εναντίον των εξτρεμιστών της Αλ-Καϊντα και των Ταλιμπάν, εξοπλισμένες με τα καλύτερα οπλικά συστήματα και με υποστήριξη (λογιστική και επιχειρησιακή) που δεν θα έχουν οι μονάδες εθνοφυλακής. (τα λέω και γράφω ορθά κοφτά)
44.       Αυτοκίνητα παγιδευμένα με αρκετά κιλά εκρηκτικών θα  μπορούσαν να εκρήγνυνται κατά τη διέλευση στρατιωτικών φαλαγγών και την πρόκληση απωλειών, σε προσωπικό, υλικά και μέσα. Δίκυκλα – βόμβες με οδηγούς καμικάζι, φανατικοί ΤΖΙΧΑΝΤ ζωσμένοι με εκρηκτικά που ανατινάζονται σε πολυσύχναστα μέρη όπως π.χ. λαϊκές αγορές, καφενεία, στάσεις και σταθμούς λεωφορείων κλπ., ελεύθεροι σκοπευτές και άλλα πολλά θα συνθέσουν το πλέγμα των ασύμμετρων απειλών που θα προηγηθούν της όποιας  κατάστασης με την Τουρκία αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, με σκοπό την πρόκληση χάους και κλίματος ανασφάλειας, αβεβαιότητας και ηττοπάθειας τόσο στον πληθυσμό, όσο και στο στράτευμα.(πάνω στο θέμα των ασύμμετρων απειλών που από το 1998 επεσήμανα μέσω διαλέξεων και εργασιών μου η κατάσταση είναι οριακή. Ενώ η χώρα στα χάλια που βρίσκεται δεν αντέχει….)
45.       Ένα τέτοιο σενάριο μπορούμε να δούμε να συμβαίνει στη Θράκη, παραμονές μιας ενέργειας της  Τουρκίας (ήδη το σενάριο αυτό έχει μελετηθεί από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ στο σχέδιο «ΒΑΡΙΑ»/επιλογή-4). Μια πτυχή του σχεδίου αυτού αναφέρεται στην αποσταθεροποίηση της Ελληνικής Θράκης, σε συνδυασμό με πρόκληση επεισοδίων στα μεγάλα αστικά κέντρα από τους εκεί διαμένοντες από τώρα λαθρομετανάστες (ως κίνηση αντιπερισπασμού) με δυνάμεις και μέσα που απαριθμούνται όπως παρακάτω:
                        α.         Ειδικά εκπαιδευμένοι πράκτορες της ΜΙΤ, σε θέματα σύμμετρων απειλών και ανταρτοπόλεμου.
                        β.         Στελέχη των Μονάδων Καταδρομών και ειδικότερα των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ (μπορντό μπερελί), εξειδικευμένα σε αυτοσχέδια όπλα και εκρηκτικά, αλλά και σε τακτικές ανταρτοπόλεμου.
                        γ.         Εξτρεμιστικά μουσουλμανικά στοιχεία από τη Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Β-Ε και Κοσσυφοπέδιο. Που βρίσκονται ήδη στο εσωτερικό της χώρας.
                        δ.         Φανατικοί ισλαμιστές (ΤΖΙΧΑΝΤ – Αλ Κάϊντα - Μουτζαχεντίν) από τις χώρες της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής.
                        ε.         Φανατικοί ισλαμιστές που εισήλθαν στη χώρα μας εδώ και καιρό, με τα κύματα των λαθρομεταναστών και με αποστολή να οργανώσουν τις μουσουλμανικές μάζες στα μεγάλα αστικά κέντρα (αντάρτικο πόλεων), αλλά και για την αποστολή ομάδων στη Θράκη για την ενίσχυση του τοπικού «εξεγερμένου στοιχείου».
στ.       Ομάδες «Γκρίζων Λύκων», προερχόμενες από την Τουρκία.
                        ζ.         Οργανωμένα  ακραία άτομα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
                        η.         Άτομα που ανήκουν στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο, ξένοι «αλληλέγγυοι» και ακτιβιστές (προερχόμενοι από Ευρωπαικές  κυρίως χώρες).
46.       Σημειώνεται ότι με την σημερινή σύνθεση της μειονότητας στη Θράκη, δυνητικά θα μπορούσε να συγκροτηθεί μια δύναμη από τους κόλπους της, της τάξης των 1000 - 1200 μαχητών, που αναλογεί στο 1% του πληθυσμού της, χωρίς να υπολογίζεται η ενίσχυσή της από Βαλκάνιους (κυρίως Αλβανούς και Κοσσοβάρους) και Άραβες – Αφρικανούς μαχητές ΤΖΙΧΑΝΤ, είτε από το εξωτερικό, είτε από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και τους όποιους μουσουλμάνους της μειονότητας αποφασίσουν σε δεύτερο χρόνο να ενταχθούν στη δύναμη αυτή. Αν συνυπολογιστούν όλοι μαζί, η εν λόγω δύναμη θα μπορούσε να ανέλθει σε 5000άνδρες το λιγότερο.
47.       Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό των παραπάνω αυτός μπορεί να επιτευχθεί με οπλισμό (κυρίως ατομικά τυφέκια και πιστόλια), προερχόμενο από τα μη επιστραφέντα στον Αλβανικό στρατό, αποθέματα του UCK, από παράνομο εμπόριο όπλων, από τις χώρες της Αραβικής Άνοιξης, από ισλαμικές οργανώσεις και μέρος της διεθνούς «ανθρωπιστικής βοήθειας», χωρίς να αποκλείεται και η ύπαρξη μικρών φορητών αντιαρματικών ή ρουκετών RPG-7 η 18, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο Αφγανιστάν, πολυβόλων και βομβιδοβόλων, ακόμα και όλμων. Ο βασικός εξοπλισμός δηλαδή, ενός τάγματος πεζικού.
48.       Το κυριότερο όμως στοιχείο που θα καθιστούσε μια τέτοια επιχείρηση βιώσιμη είναι η ανθρωπογεωγραφία της περιοχής και συγκεκριμένα ο συνδυασμός του ανάγλυφου της περιοχής (Ορεινός όγκος της Ροδόπης), με το γεγονός ότι και από τις 2 πλευρές της Ε/Β μεθορίου διαβιούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί. Μία από τις αρχές για την επιτυχία του ανταρτοπολέμου, είναι και η ύπαρξη εδαφικών περιοχών με πληθυσμό φιλικά προσκείμενο με τους αντάρτες. Ο ορεινός όγκος της Ροδόπης προσφέρει και προσφέρεται γι αυτό το σκοπό καθώς πληροί και τα 2 χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν. Με πληθώρα κρυψώνων και δρομολογίων (όχι απαραίτητα για οχήματα) που οδηγούν προς την Βουλγαρία παρέχει τα πλεονεκτήματα και τις προϋποθέσεις για την ανάληψη τέτοιου είδους επιχειρήσεων. Η στάση μερίδας  του τοπικού πληθυσμού, που έχει διαβρωθεί από την τουρκική προπαγάνδα θα πρέπει να θεωρείται ως φιλικά προσκείμενη και έτοιμη να συνδράμει στον κοινό αγώνα, παρέχοντας στους μαχητές ευκολίες πρόσβασης ή και διαφυγής, πρώτων βοηθειών, τρόφιμα και άλλες ανάγκες.
49.       Ρόλο κλειδί στην περίπτωση αυτή θα παίξει και η στάση της Βουλγαρίας, με το εάν δηλαδή ανεχθεί ή όχι με τέτοια κατάσταση στα νότια σύνορά της. Αν όμως πάρουμε την περίπτωση της Τουρκίας με τη Συρία, το σενάριο (δυσμενές για τη χώρα μας) θα είναι η μεσομακροπρόθεσμη κάθοδος της Βουλγαρίας(πχ ειδικές λιμενικές διευκολύνσεις) στο Αιγαίο (μετά από σχετική συμφωνία με την Τουρκία για διαμερισμό των εδαφών). Σε διαφορετική περίπτωση ο αποτελεσματικός έλεγχος των νοτίων συνόρων της θα πρέπει να αποτελέσει τον καταλύτη για την γρηγορότερη εξουδετέρωση της παραπάνω απειλής. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα τηρήσει καιροσκοπική στάση η οποία θα εκδηλωθεί αναλόγως των εξελίξεων.
50.       Το όλο σχέδιο μπορεί να χωριστεί σε επιμέρους ενότητες (Φάσεις), προκειμένου να φτάσουμε τα γεγονότα που πραγματεύονται στην παρούσα ανάλυση:
Φάση 1
Πραγματοποιείται κατά την περίοδο της ειρήνης και ασχολείται κυρίως με οργανωτικά αντικείμενα, που δεν κινούν την υποψία των αρχών της χώρας. Τέτοια αντικείμενα είναι:
                        α.         Καλλιέργεια της διαφορετικότητας της ταυτότητας της μειονότητας (αρχικά ως θρησκευτικής και μετέπειτα ως εθνοτικής οντότητας). Αυτή πραγματοποιείται με τις παρακάτω δράσεις:
                                    *          Επιδίωξη για «εκλεγμένες» και όχι «διορισμένες» από το κράτος, αρχές (ψευτομουφτήδες κλπ).
                                    *          Δημιουργία συλλόγων σε κάθε χωριό προκειμένου να προβληθεί η Τουρκική ταυτότητα και διαφορετικότητα.
                                    *          Λειτουργία αυθαίρετων ιδρυμάτων μη αναγνωρισμένων από το κράτος (π.χ. νηπιαγωγείων), αλλά και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων (ΕΠΑΘίτες κλπ).
                                    *          Δημιουργία πολιτιστικών δρώμενων για την προβολή του Τουρκισμού (π.χ. εορτές ΑΛΑΝ ΤΕΠΕ, ΧΙΛΙΑ, Γιορτή του Κερασιού κλπ).
                                    *          Εκμετάλλευση της ισχύουσας νομοθεσίας με την εκλογή τους σε αυτοδιοικητικά αλλά και σε κοινοβουλευτικά αξιώματα.
                                    *          Προσπάθεια διατήρησης και ενδυνάμωσης της συνοχής της νεολαίας της μειονότητας, μέσα από «μαθήματα κορανίου» και αναλόγου περιεχομένου ομιλίες και κηρύγματα στα τεμένη κατά την προσευχή της Παρασκευής.
                        β.         Αύξηση του ρυθμού των διαφόρων παρεμβάσεων του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, ιδίως με δημόσιες εμφανίσεις του προξένου, σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες της μειονότητας. .Ας μην λησμονούμε ότι κατά βαση τα στελέχη του Προξενείου δεν είναι διπλωμάτες αλλά ενεργά στελέχη της ΜΙΤ.
                        γ.         Εκμετάλλευση και προβολή της προσπάθειας συκοφάντησης της χώρας στα διεθνή FORA, που γίνεται από συλλόγους και οργανώσεις της μειονότητας που δρουν στο εξωτερικό και ιδίως στη Γερμανία, με κύριο όργανο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης η οποία σαν κύρια θέματα στην ατζέντα της προβάλει την στέρηση δικαιωμάτων της «Τουρκικής» (όπως την αποκαλεί) μειονότητας και το μη σεβασμό της συνθήκης της Λωζάννης, από μέρους της Ελλάδας.
                        δ.         Εκμετάλλευση των υπηρετούντων μουσουλμάνων στις μονάδες της Θράκης για τη συλλογή πληροφοριών στρατιωτικού ενδιαφέροντος. Μελλοντικά θα χρησιμοποιηθούν για τη συγκρότηση και οργάνωση ενόπλων ομάδων.
                        ε.         Χαρτογράφηση του συνόλου του ορεινού όγκου της Ροδόπης, ως κυρίαρχο θέατρο επιχειρήσεων αντιπερισπασμού σε συνδυασμό με την έναρξη των επιχειρήσεων στον Έβρο, για τον εντοπισμό και επιλογή σημείων και θέσεων εναποθήκευσης οπλισμού και πυρομαχικών (κρυψώνες), αλλά και δρομολογίων προσβολής στόχων και διαφυγής μετά από επιχείρηση δολιοφθοράς.
                        στ.       Προβολή από τα μειονοτικά ΜΜΕ (εφημερίδες και ραδιόφωνα) θέσεων και απόψεων περί των δικαιωμάτων της μειονότητας, καλλιεργώντας – οξύνοντας ή και δημιουργώντας εκ του μηδενός προβλήματα συνύπαρξης των χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή, απόλυτα ταυτισμένες και ευθυγραμμισμένες με την γραμμή της Άγκυρας, με σκοπό την πρόκληση ταραχών και επεισοδίων.
                        ζ.         Σταδιακή «ανάληψη του ελέγχου» του ορεινού όγκου της Ροδόπης, σε συνδυασμό με την παράλληλη βαθμιαία απουσία των ελληνικών ελεγκτικών αρχών (αστυνομία, στρατός κλπ) και με τη συρρίκνωση του χριστιανικού στοιχείου, τόσο δημογραφικά (ήδη στη Ροδόπη η αναλογία είναι 51 – 49 υπέρ των μουσουλμάνων στον ορεινό χώρο ), όσο και με τη μορφή εγκατάλειψης της υπαίθρου και συσσώρευση του στις πόλεις, με ταυτόχρονη παράδοση των μεικτών χωριών στην πλειονότητα που πλέον είναι Μουσουλμάνοι, ενώ παραμένουν σε αυτά χριστιανικός πληθυσμός ηλικίας άνω των 55 ετών.
                        θ.         Εκτέλεση «αναγνωρίσεων» από στελέχη ομάδων και οργανώσεων στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, αλλά και στα πεδινά της περιοχής για εντοπισμό και καταγραφή πιθανών στόχων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για εκτέλεση δολιοφθοράς.
Αξίζει να αναφερθεί ότι αριθμός αντίστοιχων κινήσεων και ενεργειών, αλλά σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον (αστικό και όχι υπαίθρου) θα υπάρξει και από τους συγκεντρωμένους λαθρομετανάστες κυρίως στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη  Πειραιά και Πάτρα, με τάσεις επέκτασης και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα.
51.       Φάση 2
Αυτή θα υλοποιηθεί σε περίοδο που θα υπάρχει ένταση στις Ε/Τ σχέσεις ή βαθιάς κοινωνικής αναταραχής στο εσωτερικό της χώρας, την οποία η Τουρκία θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί προς ίδιον όφελος, στοιχεία που συντελούν στην ενεργοποίηση των σχετικών μηχανισμών για την έναρξη του κλίματος αποσταθεροποίησης. Τα δε μέτρα και δράσεις που θα ακολουθηθούν θα είναι άμεσα εξαρτώμενα από την επερχόμενη μέσα στους προσεχείς 18 μήνες  κοινωνική δυσαρέσκεια για την κατάσταση της χώρας, προκειμένου να αποδώσουν τα αναμενόμενα και ζητούμενα, όπως παρακάτω:
                        α.         Πλήρης ‘έλεγχος» της ορεινής περιοχής της Ροδόπης και εμφάνιση σε περιορισμένο αριθμό εκδηλώσεων φαινομένων ρίψης πυροβολισμών από κυνηγετικά και πολεμικά όπλα αμφιβόλου προελεύσεως. Τα φαινόμενα αυτά θα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.
                        β.         Εμφάνιση των πρώτων περιστατικών όπου Μουσουλμάνοι θα φέρουν ελαφρύ οπλισμό εντός των αυτοκινήτων τους με το πρόσχημα της ατομικής προστασίας. Το παραπάνω θα είναι αποτέλεσμα της αύξησης μιας «εικονικής» εγκληματικότητας (ζωοκλοπές, λαθρεμπόριο, ναρκωτικά κλπ), στην ορεινή Ροδόπη, γεγονός που θα στοιχειοθετεί τον εξοπλισμό της μειονότητας για τη δήθεν προστασία της.
                        γ.         Σημειώνονται κρούσματα κλοπών οικιών, οχημάτων και ζωοκλοπών από ένοπλους αγνώστους σε οικισμούς με μεικτό ή και αμιγές μουσουλμανικό πληθυσμό. Με πρόσχημα το παραπάνω γεγονός, εμφανίζονται οι πρώτες ομάδες ενόπλων μουσουλμάνων που αναλαμβάνουν την περιφρούρηση στους οικισμούς και τα χωριά της μειονότητας κυρίως αυτά της ορεινής Ροδόπης και η εγκατάσταση σημείων ελέγχου (μπλοκ) επί των ορεινών δρομολογίων και προσβάσεων από και προς την ελεγχόμενη περιοχή. Έτσι σχηματίζονται οι πρώτοι θύλακες εντός των οποίων δεν υπάρχει πηγή πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει σ αυτούς. Οι παράγοντες της Μειονότητας  θα κατηγορούν ευθέως την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ, για την ανικανότητά τους να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες τους και ότι εξαναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να περιφρουρήσουν μόνοι τους τα χωριά τους.
                        δ.         Ο έλεγχος των συνόρων αλλά και των όποιων διαβάσεων (πλην των επισήμων διόδων) αναλαμβάνεται από τις ένοπλες ομάδες της μειονότητας και έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα και των ομάδων που προαναφέρθηκαν από τα Βαλκάνια, την Τουρκία και τις χώρες της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής, μαζί με ποσότητες εφοδίων και επιπρόσθετων ελαφρών όπλων.
                        ε.         Εμφανίζονται τα πρώτα αποσχιστικά συνθήματα σε τοίχους και σε άλλα εμφανή σημεία των μειονοτικών χωριών αρχικά και δευτερευόντως στα μικτού πληθυσμού χωριά, αλλά και εντός των συνοικιών με μουσουλμανικό στοιχείο των πόλεων της Ξάνθης και Κομοτηνής, με την εμφάνιση της σημαίας της Δυτικής Θράκης, ζωγραφισμένη σε τοίχους.
                        στ.       Αυξάνεται η προσπάθεια συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών και εντοπίζονται μουσουλμάνοι οπλίτες που υπηρετούν στις μονάδες της Θράκης να κατέχουν φωτογραφικό υλικό κύριων οπλικών συστημάτων στα κινητά τους τηλέφωνα με σκοπό να τα διοχετεύσουν σε άτομα εκτός στρατού. Παρατηρείται επίσης μια διαφοροποίηση στη συμπεριφορά των μουσουλμάνων οπλιτών σε ότι αφορά την πειθαρχία και τις σχέσεις τους με τους υπόλοιπους οπλίτες στις μονάδες που υπηρετούν. Συγκεκριμένα εμφανίζονται κρούσματα απειθαρχίας με αυξανόμενο ρυθμό ενώ στις ελεύθερες ώρες, οι μουσουλμάνοι οπλίτες συγκεντρώνονται – απομονώνονται σε διαφορετικές παρέες από τους υπολοίπους, συζητώντας χαμηλόφωνα και ακούγοντας εκπομπές μειονοτικών Ρ/Φ σταθμών.
                        ζ.         Οι τοπικοί παράγοντες της μειονότητας σε συγκεντρώσεις στα χωριά, εγείρουν εκ νέου και με πιο έντονο τρόπο, τις απαιτήσεις τους για την ίση μεταχείριση των 2 στοιχείων καλώντας την πολιτεία να σεβαστεί τα δικαιώματα της μειονότητας. Τα παραπάνω καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τηλεοπτικά συνεργεία της TRT και οι τοπικοί Ρ/Φ σταθμοί της μειονότητας, με αλλεπάλληλες εκπομπές, ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό για τις επόμενες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν, καλώντας για μαζική συμμετοχή.
                        η.         Εμφανίζονται οι πρώτοι μη μειονοτικοί μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από τις βαλκανικές χώρες και Μ. Ανατολή – Β. Αφρική, πραγματοποιούν ομαδικές διελεύσεις με αυτοκίνητα και μηχανές, μέσα από χωριά χωρίς να εκδηλώσουν κάποια πρόκληση ή άλλη ενέργεια.
                        θ.         Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες ακούγονται σποραδικές ριπές όπλων προερχόμενες από την ορεινή περιοχή της Ροδόπης. Τα ορεινά της Ξάνθης ελέγχονται πλέον από τους μουσουλμάνους, ενώ στις προσευχές της Παρασκευής εμφανίζονται και ξένα ως προς την περιοχή άτομα τα οποία λαμβάνουν μέρος στις προσευχές στα τζαμιά και μιλώντας στα αραβικά και στα τουρκικά καλούν για «ξεσηκωμό και απαλλαγή» από την ελληνική καταπίεση. Οργανώνονται οι πρώτες διελεύσεις ομάδων με οχήματα και λίγα ελαφρά όπλα , τα οποία διέρχονται με αυτοκινητοπομπές από τους ορεινούς οικισμούς της Ξάνθης και της Ροδόπης, κρατώντας σημαίες της Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης και πανό με φράσεις από το κοράνι, γραμμένα στα αραβικά.
                        ι.          Ξεσπούν αιματηρές αναταραχές και επεισόδια σε HOT SPOT της Ανατολικής Μακεδονίας , ενώ άγνωστο ταχύπλοο πλησίασε σε πολύ μικρή απόσταση την πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στον Πρίνο της Θάσου. Σκάφη του ΛΣ από Καβάλα και Θάσο έσπευσαν στην περιοχή με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να αναπτύξει ταχύτητα και να κατορθώσει να ξεφύγει από τα σκάφη του ΛΣ.
                        ια.        Το Τουρκικό προξενείο με δελτία τύπου δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα κάνοντας λόγο για τάσεις εθνοκάθαρσης από μέρους της Ελλάδας σε βάρος της μειονότητας. Στο ίδιο μήκος κύματος και το σύνολο των διαφόρων Σωματείων και οργανώσεων  ανθρωπίνων δικαιωμάτων  τα οποία κάνουνε  λόγο για βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων της μειονότητας και καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύση άμεσα ειδάλλως θα αναλάβουν κοινό αγώνα με τον κόσμο της μειονότητας για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.
                        ιβ.        Σημειώνονται περιστατικά έντασης και περαιτέρω όξυνσης στην περιοχή της Θράκης. Άγνωστοι πυρπολούν παρεκκλήσι ενώ 2 μέρες μετά καταστρέφονται ολοσχερώς τάφοι σε μουσουλμανικά νεκροταφεία. Στην ύπαιθρο επικρατεί κλίμα έντασης και στα μεικτού πληθυσμού χωριά, σημειώνονται μικρές  λεκτικές αψιμαχίες χωρίς όμως θύματα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Η κατάσταση ελέγχεται μερικώς από την ΕΛΑΣ, τα πνεύματα ηρεμούν μερικώς, αλλά οι αναφορές της κάνουν λόγο για αδυναμία ελέγχου της κατάστασης.
                        ιγ.        Σημειώνονται  λίγες εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών, σε σταθμευμένα οχήματα που βρίσκονται κοντά σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις. Από τα μειονοτικά Ρ/Φ εκπέμπονται μηνύματα συσπείρωσης που καλούν τον κόσμο να είναι σε ετοιμότητα για ανάληψη δράσης. Παίζεται για πρώτη φορά ο εθνικός ύμνος της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης.
                        ιδ.        Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι οπλίτες σε μονάδα της Κομοτηνής, εμπλέκονται σε συμπλοκή μεταξύ τους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 στρατιωτών από μαχαίρι και σπασμένο μπουκάλι. Παρατηρείται κλίμα έντονης δυσφορίας από μέρους των μουσουλμάνων ενάντια στους χριστιανούς και κάνουν λόγο για ώρα εκδίκησης η οποία πλησιάζει. Ένας μουσουλμάνος οπλίτης στην Ξάνθη λιποτακτεί από τη μονάδα του ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοί του τον καλύπτουν δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζουν το που βρίσκεται.
                        ιε.        Εμφανίζονται στο διαδίκτυο τα πρώτα βίντεο και εικόνες από τις δραστηριότητες των ενόπλων ομάδων, στις οποίες εμφανίζονται και άτομα που φορούν μάσκες προσώπου και φέρουν στο κεφάλι κορδέλες με γραφές στην αραβική, τα οποία φωνάζουν συνθήματα και κρατούν τη σημαία της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης. Στη συνέχεια παρουσιάζονται σκηνές από εκτέλεση ασκήσεων και βολών και παρελάσεις. Σε μήνυμα τους, οι επικεφαλείς των τμημάτων τονίζουν την ετοιμότητα και την πίστη τους στο δίκαιο του αγώνα τους και προβαίνουν σε απειλές κατά των χριστιανών κατοίκων της Θράκης λέγοντας… ή θα φύγετε ή θα πεθάνετε.
                        ιστ.      Το προσωπικό του τουρκικού προξενείου ανακαλείται να επαναπατριστεί, με το πρόσχημα της παροχής οδηγιών και διαβουλεύσεων. Η εκκένωση του προξενείου γίνεται μέσα σε λίγες ώρες, η δε φάλαγγα των οχημάτων, συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. διέρχεται από τη γέφυρα των Κήπων στην Τουρκία.
                        ιζ.        Η τουρκική πλευρά αναπτύσσει μεγάλο αριθμό ναυτικών μονάδων επιφανείας, καθώς και άγνωστο αριθμό υποβρυχίων στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, ενώ το μείζον των πτητικών μέσων (Αφη, ελικόπτερα κλπ) μεταστάθμευσαν στα δυτικά αεροδρόμια διασποράς, ανεβάζοντας μ αυτό τον τρόπο το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης.
                        ιη.        Με πρόσχημα την διεξαγωγή διακλαδικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας, οι 1η και 4η Στρατιές εξέρχονται στους χώρους διασποράς ενώ παράλληλα διενεργείται μυστική επιστράτευση εφέδρων σε όλες τις κρίσιμες ειδικότητες, ενώ το ΤΠΝ εκτελεί μεγάλης κλίμακας ασκήσεις και βολές ναυτικού πυροβολικού στα πλαίσια αεροναυτικής άσκησης. Η σχετική ΝΟΤΑΜ που συνοδεύει τις δεσμευμένες περιοχές περικλείει τις νήσους Χίο, Ψαρά, Αντίψαρα και το σύμπλεγμα των Οινουσών. 
                        ιθ.        Επιταχύνονται οι επισκευαστικές εργασίες όλων των οπλικών συστημάτων και μέσων και των τριών κλάδων των ΤΕΔ προκειμένου αυτά να καταστούν εκ νέου πλήρως αξιόμαχα. Τα στρατιωτικά εργοστάσια δουλεύουν κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο.
                        κ.         Έλληνας ψαράς στην περιοχή της Χίου και συγκεκριμένα επί της νησίδας Βάτος (νοτίως νησίδας Παναγιά) στο σύμπλεγμα των Οινουσών, εντόπισε κεραία κινητής τηλεφωνίας η οποία δεν υπήρχε παλαιότερα. Από έρευνα των αρχών της Χίου έγινε γνωστό ότι η κεραία ανήκει σε δίκτυο τουρκικής εταιρείας. Τεχνικό κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή και απεγκατέστησε την κεραία.
                        κα.       Τουρκικό πολεμικό σκάφος ρίχνει προειδοποιητικές βολές κατά ελληνικού αλιευτικού στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας, με την αιτιολογία ότι το αλιευτικό βρισκόταν εντός Τουρκικών χωρικών υδάτων.
                        κβ.       Τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν συνεχώς το FIR Αθηνών, τα οποία αναχαιτίζονται επιτυχώς από τα αντίστοιχα Ελληνικά στις περισσότερες των περιπτώσεων.. Σ’ ένα περιστατικό με εμπλοκή σε εικονική αερομαχία, 2 τουρκικά αεροσκάφη συγκρούονται μεταξύ τους στον αέρα από λάθος χειρισμούς των πιλότων τους 5 ν.μ. νοτίως της Ικαρίας. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που ακολουθεί από μέρους των ελληνικών αρχών, οι Τούρκοι πιλότοι αρνούνται την ελληνική βοήθεια λέγοντας ότι βρίσκονται εκτός ΕΕΧ και ζητούν να επιβιβαστούν σε γερμανική φρεγάτα που βρίσκεται στην περιοχή. Ο Γερμανός διοικητής τους ενημερώνει ότι το σημείο πτώσεως είναι εντός των ΕΧΥ και αρνείται την περισυλλογή τους και οι πιλότοι αναγκάζονται να αποδεχτούν να επιβιβαστούν στο ελληνικό πολεμικό.
                        κγ.       2 τουρκικές κανονιοφόροι αγκυροβόλησαν απέναντι από την είσοδο του λιμανιού της Χίου και επί της ορίου γραμμής, με στραμμένα τα όπλα τους προς το λιμάνι.
                        κδ.       Συνεχίζεται η έντονη κινητικότητα στις 1η και 4η Τουρκικές Στρατιές, ενώ οι εφεδρικοί σχηματισμοί τους προωθούνται δυτικά. Στην περιοχή του Έβρου εντοπίστηκαν ίχνη από πτήση τουρκικών UAV, στις περιοχές του δέλτα του Έβρου, Σουφλίου και Διδυμοτείχου.
                        κε.       Έλληνες εκδρομείς που επέστρεφαν από Κωνσταντινούπολη ανέφεραν ότι σε όλο το μήκος της διαδρομής υπήρχαν φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων με προσωπικό και αρματοφορέων που μεταφέρουν άρματα και αυτοκινούμενα πυροβόλα προς την περιοχή του Έβρου, ενώ ολόκληρος ο τουρκικός αποβατικός στόλος βρίσκεται στο κόλπο της Σμύρνης, με ετοιμότητα επιβίβασης σ αυτόν τμημάτων της 4ης τουρκικής Στρατιάς.
                        κστ.      Η πρόσφατη διακοπή επ’ αόριστον της σιδηροδρομικής γραμμής Θες/νίκης – Αλεξ/πολης, λόγω συντήρησης και η μη εκτέλεση δρομολογίων επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών, από και προς την περιοχή της Θράκης, λειτουργεί αρνητικά στους όποιους σχεδιασμούς των στρατηγικών μεταφορών σε υλικά και μέσα για την ενίσχυση του Θεάτρου Επιχειρήσεων στην περιοχή του Δ’ ΣΣ. Το γεγονός αυτό το γνωρίζει η αντίπαλη πλευρά και σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί πλήρως δεδομένου ότι οι υπάρχουσες χερσαίες προσβάσεις από την Ανατολική Μακεδονία προς τη Θράκη και αντίστροφα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (3 οδικές και 1 σιδηροδρομική αρτηρία). Με το κλείσιμο της γραμμής, μένουν 3 προσβάσεις εκ των οποίων η ορεινή (Δράμα -  Σταυρούπολη – Ξάνθη) μπορεί να ελεγχθεί από ένοπλες ομάδες ατάκτων η ακόμα και να υπονομευτεί και να καταστραφεί. Το ορεινό του εδάφους της περιοχής, επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση και την εκτέλεση της όποιας δολιοφθοράς, καθώς και την παροχή κάλυψης στα τμήματα που θα εκτελέσουν την ενέργεια. Παρόμοιες ενέργειες μπορούν να γίνουν και στην σιδηροδρομική γέφυρα αποκόπτοντας οριστικά την πρόσβαση με τρένο.

            κζ.        Από δολιοφθορά σε εγκαταστάσεις και αναμεταδότες εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ολόκληρη η περιοχή της Θράκης τίθεται εκτός δικτύου.

            κη.       Μεταμεσονύκτιες ώρες ξεσπά πυρκαγιά στο τέμενος της Αθήνας. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση αλλά παρά την έγκαιρη αντιμετώπισή της, οι ζημιές είναι πολλές και σημαντικές. Η έρευνα που διεξήχθη απέδειξε ότι επρόκειτο για βραχυκύκλωμα, αλλά μερίδα μουσουλμάνων πιστεύει ότι πρόκειται για εμπρησμό και κινητοποιούνται με διαδηλώσεις και πρόκληση μικροζημιών σε οχήματα και καταστήματα.

(συνεχίζεται)