Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη με «φόντο» τη διαπλοκή και τη διαφθορά

ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Η ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη με «φόντο» τη διαπλοκή και τη διαφθορά
Σε υψηλούς τόνους και εν μέσω εντάσεων πραγματοποιήθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους μεταξύ άλλων για τη Δικαιοσύνη, τις τηλεοπτικές άδειες, την οικονομία, τους πλειστηριασμούς αλλά και πληθώρα άλλων θεμάτων. Η συζήτηση «σημαδεύτηκε» από οι σφοδρές προσωπικές επιθέσεις και από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα και από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ αντηλλάγησαν και σκληροί χαρακτηρισμοί. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση Siemens αλλά και τα δάνεια του κόμματός του ενώ ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ψεύτη και επικίνδυνο» για την πατρίδα τον Αλέξη Τσίπρα. 
Ο «γαλάζιος» πρόεδρος επανέφερε, δε, για άλλη μια φορά στο προσκήνιο το θέμα των πρόωρων εκλογών. 
Το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών «πρωταγωνίστησε» κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τη ΝΔ για «προσπάθεια μιντιακού πραξικοπήματος» και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταποδίδει τα «πυρά» και να μιλάει για «κρεσέντο λαϊκισμού». 
Ο κ. Τσίπρας έδωσε τον «τόνο» της συζήτησης από την πρώτη στιγμή, διαμηνύοντας προς τον κ. Μητσοτάκη ότι σήμερα θα απολογηθεί και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες αλλά και για τα πεπραγμένα τους. «Γιατί δεν εμφανιστήκατε χτες στην πολιτική ζωή του τόπου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ συμμάχησε αμέσως μετ το «παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής της χώρας». 
Την ίδια ώρα, έκανε λόγο για απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος όχι με όπλα αλλά με την προπαγάνδα. 
«Για πρώτη φορά οι καναλάρχες καλούνται να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στον ελληνικό λαό και στο ελληνικό Δημόσιο» είπε ο πρωθυπουργός, και αναφερόμενος στην υπόθεση Καλογρίτσα απάντησε: «Μόλις ξέπεσε ένας όρος έφυγε από τον διαγωνισμό». 
Για τη Δικαιοσύνη 
Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει από την πολιτική ζωή της χώρας λόγω της οικογενειακής σχέσης του με τις «οικογένειες που χρεοκόπησαν τη χώρα». 
«Όλοι γνωρίζουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς ήταν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων. Σήμερα μία είναι η ευθύνη του δικαστή: Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του. Κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της απαίτησης και πει "θα κάνω το καθήκον μου με αυταπάρνηση" θα μας έχει δίπλα του και αυτό δεν είναι παρέμβαση. Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας: Κάθε υπόθεση με υπόνοια εγκληματικής δράσης παραπέμπεται χωρίς χρονοτριβή στους εισαγγελείς». 
«Κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση» 
Σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους κινήθηκε και η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «κρεσέντο λαϊκισμού και παραλήρημα λασπολογίας».
Προχωρώντας σε σκληρή προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «δεν αξίζει στη χώρα» να είναι ο κ. Τσίπρας ο πρωθυπουργός της. 

«Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντιδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν», ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθει η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».
Απαντώντας στα λεγόμενα του πρωθυπουργού για τους καναλάρχες και τους εκδότες, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη: Κοσκωτάς Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος».
Συνεχίζοντας τον προκάλεσε να αμφισβητήσει τον αγώνα του Κώστα Καραμανλή κατά της διαπλοκής. Σημείωσε ότι η ΝΔ κυβέρνησε για δύο ακόμη χρόνια όταν συμμετείχε και ο «εν αναμονή υπουργός σας Φώτης Κουβέλης».
Σκληρό «ροκ» και στις δευτερολογίες 
Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών, τόνισε ότι η
 ΝΔ σήμερα ανακάλυψε ότι υπάρχει ζήτημα πλειστηριασμών στη χώρα.
Μάλιστα, παρέθεσε λίστα με τον αριθμό των πλειστηριασμών ανά χρόνο από το 2008 μέχρι σήμερα, στοιχεία που δείχνουν ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει μόλις 500 το 2016 και κανένας το 2015.
Κατ΄ αντιστοιχία, το 2008 έγιναν 43.000 πλειστηριασμοί, το 2009 52.000, το 2010 48.000 και το 2012 26.000. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνοντας το λόγο μερικά λεπτά αργότερα, απάντησε ότι για πρώτη φορά φέτος έγιναν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. 
«Ζήτησα, στο τέλος της πρωτομιλίας μου, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα. Εάν κατά τη γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Κύριε Μητσοτάκη, ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα». 
«Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο Siemens, υπάρχει κάποιος σε αυτή την αίθουσα που να το αμφισβητεί;» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν μου χάρισε κανένα τηλεφωνικό κέντρο κ. Τσίπρα, λέτε ψέματα». 
ethnos.gr